Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η πατρίς τούς ευγνωμονεί!!

ΑΦΕΡΙΜ. Oχι σε κανέναν αφέντη, όπως επί Τουρκοκρατίας. Αφερίµ στους 199 Ελληνες κι Ελληνίδες βουλευτές που έσωσαν µε την ψήφο τους την πατρίδα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Η πατρίς τούς ευγνωμονεί
Ευχαριστούµε από τα βάθη της ψυχής µας. Που οι τράπεζες είναι ακόµα ανοιχτές. Για να εισπράττουν τόκους και να κάνουν κατασχέσεις. Ευχαριστούµε που τα νοσοκοµεία είναι ακόµα ανοιχτά. Εστω κι αν δεν έχουν πετρέλαιο για τα καλοριφέρ, φάρµακα για τους καρκινοπαθείς και «υλικά» για εγχειρήσεις. Ευχαριστούµε που τα σχολεία είναι ακόµα ανοιχτά.
Εστω και χωρίς βιβλία, έστω µε φωτοτυπίες, αλλά µε συσσίτιο για να µη λιποθυµάνε και πέφτουνε κάτω από την πείνα οι µαθητές. Ευχαριστούµε που οι δεξαµενές στα βενζινάδικα είναι γεµάτες. Εστω κι αν οι Ελληνες πληρώνουν την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη. Ευχαριστούµε που η Δηµοκρατία εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα στην οποία γεννήθηκε. Με τους κουκουλοφόρους να έχουν το ακαταδίωκτο για να καίνε και να σπάνε.
Οι νέοι κάτω των 25 ετών ευχαριστούν προσωπικά τον Λουκά Παπαδήµο για τη γενναία πρωτοβουλία του να µειωθεί ο µισθός τους κατά 32%. Για να συµβάλουν κι αυτοί στην ανταγωνιστικότητα και την αναγέννηση της πατρίδας. Ακόµα πιο πολύ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό το ένα εκατοµµύριο των ανέργων. Με τον βασικό να πέφτει στα τέσσερα κατοστάρικα, είναι θέµα χρόνου πλέον µιας δεκαετίας το πολύ να περάσουν και πάλι στην παραγωγή και στην ενεργό δράση.
Και σε σχέση µε τους µισθούς των 300 ευρώ της Βουλγαρίας, να αισθάνονται αυτάρκεις και ασφαλείς. Οι άστεγοι (φωτό) οφείλουν να ευχαριστήσουν από την πλευρά τους την Εκκλησία. Για τα καθηµερινά συσσίτια που τους εξασφαλίζει και µέσω αυτών διατηρούνται στη ζωή. Επίσης οφείλουν να ευχαριστήσουν τους κατά τόπους δηµάρχους που όταν χιονίζει τους παραχωρούν καταλύµατα, προκειµένου να επιβιώσουν. Ενα µεγάλο ευχαριστώ επίσης δικαιούνται οι φιλάνθρωποι.
Οπως ο κ. Αλαφούζος του ΣΚΑΪ, που τρεις φορές τον ευχαρίστησε µέσω του σταθµού του που του έδωσε βήµα ο Μητροπολίτης Γλυφάδας. Για την πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσµα να συγκεντρωθούν 17 τόνοι τρόφιµα. Ο ΣΚΑΪ µπορεί να είναι εκατό-µηδέν υπέρ του µνηµονίου, αλλά δεν αφήνει τους Ελληνες πολίτες πεταµένους στους πέντε δρόµους να πεθάνουν από ασιτία. Οι πρωτοβουλίες του σε ό,τι έχει να κάνει µε τη φιλανθρωπία δεν έχουν προηγούµενο.
Προς τι λοιπόν τα σκυµµένα κεφάλια; Προς τι τα κατσουφιασµένα πρόσωπα; Προς τι η γκρίνια και η µουρµούρα; Αφερίµ, επαναλαµβάνω, στους 199 βουλευτές που µε τις ψήφους τους έσωσαν την Κυριακή το βράδυ την Ελλάδα και τους Ελληνες. Το φάντασµα της χρεοκοπίας ανήκει οριστικά και αµετάκλητα στο παρελθόν. Ας είναι καλά οι πολυχρονεµένοι αρχηγοί των δύο µεγάλων κοµµάτων. Ο σούπερ πατριώτης Γιώργος Παπανδρέου και ο υπερέλληνας Αντώνης Σαµαράς, που επέβαλαν την κοµµατική πειθαρχία και έσωσαν το έθνος και τη χώρα από τον όλεθρο της πτώχευσης. Η πατρίς τούς ευγνωµονεί. Αξιοι.
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΚΑΠΟΙΕΣ φορές τα πράγµατα στο ποδόσφαιρο είναι απλά. Πολύ απλά. Ανεξαρτήτως έδρας. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες θερµοκρασίας (και πιέσεως). Αν έχει κρύο δηλαδή, αν έχει παγωνιά και πόσους βαθµούς Κελσίου κάτω από το µηδέν δείχνει το θερµόµετρο. Δέκα; Δεκαπέντε; Είκοσι; Καµιά σηµασία σε τελική ανάλυση. Εστω κι αν το µατς είχε ώρα έναρξης 1 µ.µ. λες κι επρόκειτο για λαϊκή µεσηµβρινή θεατρική παράσταση. Στο Ρούµπιν - Ολυµπιακός επαληθεύθηκε ο θεµελιώδης κανόνας του ποδοσφαίρου που λέει ότι η καλύτερη οµάδα κερδίζει τη χειρότερη.
Ακόµα και µε κεντρικό αµυντικό δίδυµο τους Μαρκάνο - Παπάζογλου από το 32' και µε δέκα παίκτες από το 72' ο Ολυµπιακός ήταν καλύτερος. Με µιάµιση ευκαιρία στα 90 λεπτά η Ρούµπιν θύµιζε Προοδευτική. Ο Ολυµπιακός ήταν αυτός που έχανε τα γκολ µε το τσουβάλι, µέχρι να κάνει το 1-0 ο Φουστέρ. Ο Ολυµπιακός θα ήταν ο αδικηµένος αν δεν έπιανε το πέναλτι ο Κάρολ και τελείωνε το µατς στην ισοπαλία. Ο Ολυµπιακός έτσι κι αλλιώς είτε τώρα µε το 1-0 είτε µε το ενδεχόµενο 1-1 θα ήταν η οµάδα που θα συνέχιζε στους «16».
Κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε (φωτό) αυτός που είχε διαβάσει τις ειδικές συνθήκες του µατς έχοντας κάνει τις κατά τεκµήριο καλύτερες επιλογές, αφήνοντας έξω ντελικάτους ποδοσφαιριστές, όπως Ιµπαγάσα, Καζίµ, Αµπντούν, χρησιµοποιώντας αυτούς που θα πάταγαν καλύτερα στο γήπεδο, όπως ο Μακούν κι ο Φουστέρ. Και δικαιώθηκε 100%.
Ο Ολυµπιακός θα ήταν ο αδικηµένος αν δεν έπιανε το πέναλτι ο Κάρολ και τελείωνε το µατς στην ισοπαλία
Ποιο µνηµόνιο; Ο νταλκάς του Βορίδη
Ο κόσµος καίγεται και το νιµού χτενίζεται; Γιατί όχι. Κεντρικό πρόσωπο στις τηλεοπτικές εκποµπές και στα παράθυρα από τη Δευτέρα το βράδυ µετά την ψήφιση της εθνικής καταστροφής στη Βουλή ο Βορίδης. Ο πρώην ΕΠΕΝίτης µε το τσεκούρι στο χέρι, πρώην πλέον και σαν ΛΑΟΣ, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος νυν και αεί δεξιός. Και οι ερωτήσεις να πέφτουνε σαν το χαλάζι:
«Πότε µιλήσατε για τελευταία φορά µε τον κύριο Καρατζαφέρη;», «Θα παραδώσετε την έδρα σας;», «Οι προσωπικές σας σχέσεις µε τον κύριο Καρατζαφέρη ποιες είναι;», «Εχετε πρόταση να ενταχθείτε στη Νέα Δηµοκρατία;». Λες κι όλα αυτά ενδιαφέρουν έστω κι έναν Ελληνα. Οχι δύο. Εναν.
Ο κόσµος στην κυριολεξία από την Κυριακή το βράδυ να καίγεται και τα κανάλια να έχουνε πέσει στον νταλκά του Βορίδη. Ποιο µνηµόνιο και µαλακίες; Το µείζον πολιτικό θέµα είναι πλέον ο πολιτικά άστεγος Βορίδης. Ποιο θα είναι το πολιτικό µέλλον του; Ως ανέκαθεν δεξιός µήπως προσχωρήσει στη Χρυσή Αυγή, προσθέτω εγώ; Είναι κι αυτό ένα ενδεχόµενο. Για το καλό της πατρίδας και του έθνους να θυµηθεί τους αγώνες του και το ένδοξο παρελθόν του και να ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή.
Μακούν και Τοροσίδης µαζί ήταν αυτοί που έστειλαν την µπάλα µε κεφαλιά στο δοκάρι.
-Μιχάλης Τσώχος
ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι σχέση έχει ο Ντέµης µε τον Φουρναρίδη;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: