Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα βλέμματα στο «Σαν Σίρο»

Το ντέρμπι μεταξύ της Μίλαν και της Άρσεναλ κλέβει την παράσταση την Τετάρτη, στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Λίγες ώρες νωρίτερα, η Ζενίτ υποδέχεται στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη την Μπενφίκα.
Ζενίτ-Μπενφίκα 19:00
Ανοικτό για κάθε προγνωστικό είναι το συγκεκριμένο ζευγάρι. Οι πρωταθλητές Ρωσίας προέρχονται από αγωνιστική απραξία δύο μηνών από τις εγχώριες υποχρεώσεις σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που οδηγούν την κούρσα στην Πορτογαλία έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Πόρτο.
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ντάνι και Μαλαφέεφ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κρισίτο. Μοναδικός απών για τους «αετούς» του Ζόρζε Ζεσούς είναι ο τραυματίας Χάβι Γκαρθία.
Η Ζενίτ μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρεις αναμετρήσεις ως γηπεδούχος απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες, ενώ η Μπενφίκα επί ρωσικού εδάφους έχει μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες.
Στο όριο καρτών για τη Ζενίτ είναι οι Κρισίτο και Χούμποτσαν , ενώ για την Μπενφίκα οι Αρτούρ, Αϊμάρ και Γκαράι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον
Μίλαν-Άρσεναλ 21:45
Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16» διεξάγεται στο Μιλάνο. Οι «ροσονέρι» θέλουν να βάλουν τέλος σε μία αρνητική παράδοση που τους θέλει να έχουν τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς στη συγκεκριμένη φάση από Άρσεναλ, Μαν. Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.
Οι πρωτοπόροι της Serie A μετά και τη μεγάλη νίκη με 2-1 στην έδρα της Ουντινέζε θα παραταχθούν χωρίς τους Κασάνο και Ακουιλάνι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Νέστα και Πάτο. Οι «κανονιέρηδες», που είναι τέταρτοι στην Premiership μετά τη νίκη επί της Σάντερλαντ με 2-1, θα έχουν για τελευταία φορά στις τάξεις τους τον Τιερί Ανρί, αλλά θα λείψουν οι τραυματίες Γουίλσιρ, Μερτεζάκερ, Ντιαμπί και Αντρέ Σάντος.
Στο όριο καρτών για τη Μίλαν είναι οι Φαν Μπόμελ και Αμπροζίνι, ενώ για την Άρσεναλ μόνο ο Ροσίτσκι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» τη σεζόν 2007/08, με τους «κανονιέρηδες» παρά το 0-0 στο Λονδίνο να παίρνουν την πρόκριση με 2-0 στο Μιλάνο. Πριν το ματς αυτό η Μίλαν είχε 7 νίκες και 4 ισοπαλίες κόντρα ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει της Άρσεναλ στον διπλό τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με 2-0 στην Ιταλία και 0-0 στην Αγγλία. Σε 13 ματς επί ιταλικού εδάφους η Άρσεναλ έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.
* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 6 Μαρτίου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Τρίτη 21/2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Νάπολι-Τσέλσι
Τετάρτη 22/2
Μαρσέιγ-Ίντερ
Βασιλεία-Μπάγερν Μονάχου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: