Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο»

«Εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο»
Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον αθλητισμό και, έτσι, οι «περικοπές» παντός είδους από τις ομάδες μπάσκετ συνεχίζεται με δραματικό τρόπο, αφού συνεχώς υπατέψει το φαινόμενο να αποχωρούν αθλητές από τις ομάδες, χωρίς καν αποζημίωση από τις διοικήσεις. Έτσι, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο ΠΣΑΚ καταφέρεται αυτού του συστήματος και θεωρεί πως οι αθλητές πάντα πληρώνουν το «μάρμαρο» και ζητά από όλους να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, για ακόμη μια χρονιά, παρατηρείται το απεχθές σενάριο του «ξεφορτώματος» ανθρώπινου δυναμικού από αρκετές ομάδες (κυρίως της Α2 Εθνικής κατηγορίας και Β’-Γ’ Εθνικής), οι οποίες υλοποιούν ή όχι τους στόχους τους, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσουν χρήματα. Με λύπη αντιλαμβανόμαστε πως οι μοναδικοί που πληρώνουν το ‘μάρμαρο’, είμαστε εμείς.

Αθλητές που έχουν υπογράψει συμβόλαια βρίσκονται στον δρόμο, ποικιλοτρόπως και με διάφορα τεχνάσματα. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και της οικονομικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα, παρατηρούμε αύξηση αυτών των φαινομένων. Καλούμε τα μέλη μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Σύνδεσμο, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση και αντιμετώπιση των συμβάντων που προκύπτουν. Επίσης, κάνουμε έκκληση προς τις ομάδες να σεβαστούν την ιστορία τους και το μπάσκετ. Όλοι μαζί πρέπει να το κρατήσουμε όρθιο τούτες τις δύσκολες ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: