Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Χειροπέδες" στον Ερνέστο!

Με κάθε τρόπο και κάθε …κόστος είναι αναγκασμένος να κρατήσει τον Βάσκο ο Μαρινάκης, αφού ο Ολυμπιακός έχει ταυτότητα σύγχρονης ευρωπαϊκής ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του.
"Χειροπέδες" στον Ερνέστο!
Με νύχια και με δόντια θα πρέπει να κρατήσει στον Ολυμπιακό τον Βαλβέρδε ο Μαρινάκης. Ο χρόνος δικαιώνει απόλυτα τον Βάσκο, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει σύγχρονη μια ομάδα με προσωπικότητα, αρχή και τέλος, ρόλους, καλό κλίμα και γεμάτο ρόστερ.
Παρά τα όποια λάθη και κολλήματά του ο Βαλβέρδε έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε έναν Ολυμπιακό που στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν παίζει καλή μπάλα και που κυρίως στην Ευρώπη δείχνει ανταγωνιστικός απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
Ειδικά στα παιχνίδια εκτός έδρας που ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα των "ερυθρόλευκων". Και πλέον έχουν αρχίσει να του βγαίνουν όλα. Μέχρι και ο Μαρκάνο με τον Ορμπάιθ.

Έμιρεϊτς, Βεστφάλεν, Βελοντρόμ, Λουζνίκι, τα ευρωπαϊκά γήπεδα που έχει επισκεφθεί φέτος ο Ολυμπιακός και σε όλα είτε πήρε αποτέλεσμα, είτε όχι στάθηκε με αξιοπρέπεια. Προβλημάτισε τους αντιπάλους του, έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και όχι κλεφτοπόλεμο και γενικότερα έδωσε μια εικόνα πολύ επικίνδυνης ομάδας.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια ακόμη και είναι βέβαιο ότι το όνομα του Βαλβέρδε έχει αρχίσει να συζητιέται εκ νέου στην Ισπανία.
Ο Βάσκος τεχνικός δεν είναι άγνωστο ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και για οικογενειακούς λόγους και ως εκ τούτου δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να το κρατήσει στο λιμάνι.

Βέβαια και για τον ίδιο τον  Βαλβέρδε δεν θα είναι το ίδιο εύκολο με την προηγούμενη φορά να εγκαταλείψει τους "ερυθρόλευκους".
Έχει δεθεί πολύ περισσότερο με την ομάδα, έχει βρει σπουδαίες συνθήκες εργασίας και ένα πρόεδρο που τον εμπιστεύεται απόλυτα, είναι απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έχει γενικά το κεφάλι του ήσυχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: