Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εν οίδα, ότι... πρόκριση είδα!!

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε απ' το Καράκας για το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας κι εξέφρασε την πίστη του πως σε μία μικρή σε όλα χώρα η Εθνική Ομάδα θα πετύχει τον μεγάλο στόχο της.
Εν οίδα, ότι... πρόκριση είδα!
Η κλήρωση του Προολυμπιακού Τουρνουά αποτελεί πια παρελθόν κι απ' το βράδυ της Τρίτης (31/1) η «γαλανόλευκη» γνωρίζει τους πρώτους δύο αντιπάλους της για τον προσεχή Ιούλιο (2-8/7). Πουέρτο Ρίκο κι Ιορδανία συμπληρώνουν τον α' όμιλο στο Καράκας της Βενεζουέλας, εκεί όπου ήδη βρίσκονται, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο προπονητής της ομάδος, Ηλίας Ζούρος, με τον μάνατζέρ της, Νίκο Φιλίππου.
Έκλεισαν το ξενοδοχείο της αποστολής, έριξαν μία πρώτη ματιά στο γήπεδο των αναμετρήσεων, θα είναι παρόντες και στην ξενάγηση, ενώ ήδη έλαβαν και τις πρώτες πληροφορίες για την οικοδέσποινα πόλη. Το Καράκας βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ., έχει βουνό και θάλασσα, αρκετή βλάστηση, τρομακτική κίνηση και μόλις €0,07 το λίτρο βενζίνης! Εξίσου τρομακτική είναι κι η φτώχεια κι η εγκληματικότητα, γι' αυτό κι οι απαραίτητες οδηγίες για τη μη επίδειξη πραγμάτων αξίας στους δρόμους, αφού ο κίνδυνος παραμονεύει. Μέσα σε όλα αυτά τα άγνωστα, πάντως, υπάρχει και κάτι ελληνικό, αφού υπάρχει ομογένεια, ενώ ο Έλληνας πρόξενος υποσχέθηκε στήριξη σε κάθε ματς. Αρκεί να μην καθυστερήσουν, όπως οι διοργανωτές, που μέχρι στιγμής είναι 30-45 λεπτά πίσω σε κάθε εκδήλωση.
Για την ώρα αυτές αποτελούν τις μοναδικές γνώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή για ό,τι περιμένει την «γαλανόλευκη» σε λίγους μήνες. Για αντιπάλους γνωρίζει ελάχιστα πράγματα, όπως και για τη δική του ομάδα, αφού ακόμα είναι νωρίς. Όχι, πάντως, για πίστη πρόκρισης.
«Όταν παίζεις σε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά, κάθε ματς είναι σημαντικό, γιατί σημασία έχει πώς θα τερματίσεις στον όμιλο και με ποια ομάδα θα παίξεις στο χιαστί. Ο όμιλός μας εόιναι βατός και νομίζω αν ήμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί θα μπορέσουμε να πετύχουμε τις 2 νίκες που θέλουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε το στόχο μας» είπε αρχικά απ' το Καράκας στο gazzetta.gr και συνέχισε:
«Δεν μποορύμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αυτή τη στιγμή για τους αντιπάλους μας, γιατί δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν και ποιους παίκτες θα έχουν στη διάθεσή τους. Αν τερμαρίσουμε στην 1η θέση, που είναι και το ζητούμενο, θα διασταυρώθουμε με τη Βενεζουέλα, που ειναι κι η διοργανώτρια χώρα κι όπως και να χει θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, απλά ξέρουμε με ποιους θα παίξουμε. Το σημαντικότερο είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς, με ποιους θα πάιξουμε και πόσο έτοιμοι θα είμαστε. Ο στόχος είναι να μαχόμαστε πάντα για το καλύτερο κι αυτό θα κάνουμε. Αισιοδοξία υπάρχει πάντα, άλλωστε το ελληνικό μπάσκετ είναι πάντα ψηλά κι αυτό αποδεικνύεται σε κάθε διοργάνωση. Αυτό ελπίζουμε να συμβεί και στο Καράκας, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας και να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: