Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο ένας συνεχίζει την καταστροφή που έχει ξεκινήσει ο άλλος!!

ΑΛΛΟΙ βαράνε µύγες κι άλλοι έχουν χεστεί στη δουλειά. Αυτές είναι οι συνέπειες της κρίσης. Αλλα µαγαζιά δεν µπορούνε να σταυρώσουνε πελάτη κι άλλα διώχνουνε κόσµο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο ένας συνεχίζει την καταστροφή που έχει ξεκινήσει ο άλλος
Ο διευθυντής των φυλακών του Κορυδαλλού έβγαλε και σχετική ανακοίνωση: «Είµαστε πλήρεις. Δεν χωράνε άλλοι. Από 800, που είναι η χωρητικότητα του καταστήµατος, σήµερα είναι µέσα 2.345 νοµαταίοι». Τα ίδια και στη Χαλκίδα. Φίσκα το µαγαζί.
Κελιά δεν υπάρχουν. Ούτε στις φυλακές Τρίπολης, Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Χανίων. Με συνολική χωρητικότητα 9.300 νοµαταίους είναι µέσα 12.703. Και µε τον Γαβαλά (φωτό) που τσουβαλιάσανε γίνανε 12.704. Σε λίγο οι φυλακές θα γίνουνε σαν τα νοσοκοµεία: Θα βάζουνε τους φυλακισµένους σε ράντζα στους διαδρόµους. Τα έχουµε ξαναπεί. Στις συνθήκες πτώχευσης που βρίσκεται η χώρα τα δικαστήρια δουλεύουνε διπλοβάρδιες. Δεν προλαβαίνουνε να στέλνουνε τον κόσµο φυλακή.
Και πέρα από τη χλέµπα, τους εξαρτηµένους, τους µετανάστες και τους πάσης φύσεως φτωχοδιαβόλους, αρχίζουνε πλέον να αποχιάζουνε και τους επώνυµους. Στον Κορυδαλλό ο Λάκης Γαβαλάς. Τη µία µέρα στην τηλεόραση να κάνει νάζια και την άλλη στη στενή. Και καθώς, µάλιστα, υπάρχουν στοκ µαγνητοσκοπηµένα επεισόδια µε τις πέντε αντρούκλες που ντύνουνε, στολίζουνε και νοικοκυρεύουνε τον κόσµο, ο Λάκης δεν θα λείψει από κοντά µας. Τα εφτάµισι εκατοµµύρια που χρωστάει στο κράτος έχουν κάνει φτερά. Το οποίο κράτος αυτήν τη δύσκολη και σκληρή εποχή δείχνει ότι δεν κάνει διακρίσεις. Ολοι πάνε µέσα πλέον. Και οι γνωστοί και οι λαµπεροί και οι επώνυµοι.
Ούτε καν στον Αγιορίτη-τραπεζίτη Εφραίµ δεν έγινε εξαίρεση. Κι απ' ό,τι ακούγεται έπεται συνέχεια. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, δεν είναι µόνο ο Παπαγεωργόπουλος, γνωστός και ως φτερωτός γιατρός, που έχει σειρά. Είναι και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης γνωστός και ως Λούα Λούα. Δεν είναι µόνο οι κακοποιοί που έχουνε διπλά και τριπλά ονόµατα. Οπως διαβάζαµε δηλαδή στα «Παλιόπαιδα τα ατίθασα» του Νίκου Τσιφόρου για τον Παύλο τον Μπίθα, γνωστό και ως τραγιάσκα ή στραβοσουγιά ή µούσµουλα. Παρατσούκλια έχουνε πλέον και οι πολίτες υπεράνω υποψίας. Μέχρι πρότινος τουλάχιστον.
Με το να τους αρπάζουνε, λοιπόν, είναι ένας τρόπος να δείξουνε ότι το κράτος δεν κάνει εξαιρέσεις. Στις συνθήκες χρεοκοπίας, όλοι οι πολίτες ενώπιον του νόµου είναι ίσοι. Μέχρι και ο Σεραφείµ Φυντανίδης διανυκτέρευσε κρατούµενος, µέχρι να παραπεµφθεί στο δικαστήριο για το διά ταύτα. Αντε να το έλεγε κάποιος αυτό πριν από πέντε χρόνια. Οταν ακόµα η Ελλάδα και οι Ελληνες ζούσανε µέσα στην ευδαιµονία. Αλλοι τρώγανε τα δανεικά κι άλλοι τα κλεµµένα. Απαξάπαντες χορτάτοι. Μέχρι που ήρθε η ώρα του λογαριασµού. Ετσι πάει. Αργά ή γρήγορα, πρέπει να περάσεις από το ταµείο.
Από τον πάγκο. Για πολλούς ισχύει αυτό, για τους πολιτικούς όχι. Ούτε πάνε φυλακή ούτε ξεµένουνε ποτέ από δουλειά. Σαµαράς και σία ετοιµάζονται να σώσουνε την Ελλάδα και Λοβέρδοι-Βενιζέλοι-Διαµαντοπούλου να σώσουνε το ΠΑΣΟΚ. Ετσι πάει. Με βάρδιες δουλεύουνε αυτοί. Πάντα ο ένας συνεχίζει την καταστροφή που έχει ξεκινήσει ο άλλος. Αυτά.
ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
ΛΟΣ πούλος Παραγουάιος την κάνανε οι δύο εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Βάλανε φέσι κάπου διακόσια εκατοµµύρια γιούρο και µην τον είδατε τον Παναή. Για τους καταναλωτές δεν υπάρχουν συνέπειες. Μεταφέρονται αυτόµατα στη ΔΕΗ. Το κράτος είναι που έµεινε µε την τσαπού στο χέρι και θα πληρώσει τη λέζα. Θα πει κάποιος, βέβαια, συµβαίνουνε αυτά στο επιχειρείν. Κάποιες δουλειές πάνε καλά, κάποιες πέφτουνε έξω. Λότζικο.
Το παράλογο είναι η δυνατότητα που έχει ο κάθε µπαταχτσής να βαράει κανόνι. Και στην προκειµένη περίπτωση δεν µιλάµε για την ελεύθερη αγορά, που ο καθαείς µπορεί να ρίξει τον οποιονδήποτε κι ο ένας τρώει τον άλλον. Μιλάµε για µια µπίζνα που έχει στηθεί και λειτουργεί µε το γκαραντί του Δηµοσίου. Δεν µπορεί ο πάσα ένας να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια. Ποιος κερατάς, λοιπόν, για λογαριασµό του κράτους έχει υπογράψει τα σχετικά; Ποιος κερατάς υπέγραψε την άδεια σύστασης και λειτουργίας;
Και µε ποιους όρους; Αµα είµαι κράτος, κάνω ό,τι γουστάρω. Σου βάζω ρήτρες. Σου επιβάλλω να καταθέσεις εγγυητικές τραπέζης. Δεν σε έχω ασύδοτο λες και πουλάς αέρα. Για διακόσια εκατοµµύρια γιούρο ζηµιά µιλάµε. Ο κερατάς που υπέγραψε τη σύµβαση, χωρίς την παραµικρή πρόβλεψη αν οι εταιρίες πάρουν τα λεφτά και την κοπανήσουν, τι συνέπειες θα έχει; Καµία. Οποιος θέλει να τους βρει, πάντως, µπορεί να απευθυνθεί στην κ. Καϊλή (φωτό) που µ' έναν εξ αυτών, τον κ. Μηλιώνη, είχε άριστες κοινωνικές σχέσεις.
Το πουλάκι θα έχει πετάξει
ΜΕΤΑ τον Γκουντγιόνσεν, ο Χλεµπ. Και οι δύο έχουνε φορέσει την τιµηµένη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Και οι δύο έχουνε περάσει από την Πρέµιερσιπ. Και τους δύο τους έχει πάρει για τα καλά η κάτω βόλτα. Το καλοκαίρι ο Ισλανδός είχε βρει µπατζανέµι στην ΑΕΚ. Τώρα το χειµώνα µε το κρύο ο Λευκορώσος θέλει να το βρει στον Ολυµπιακό. Η µοναδική διαφορά είναι σχετικά µε το µπετσάλεν. Τα λεφτά. Ο Αδαµίδης τον Γκουντγιόνσεν κι ανεξάρτητα από τον τραυµατισµό του, τον είχε πληρώσει βαπορίσιο. Εξι κατοστάρικα το χρόνο για διετές συµβόλαιο αυτήν την εποχή τα δίνεις για έναν τέτοιο παίχτη µόνο όταν τα έχεις για πέταµα.
Στον Ολυµπιακό τον Λευκορώσο τον παίρνουνε στη φτήνια. Για έξι µήνες και βλέπουµε. Να είναι κι ευχαριστηµένος ο κόσµος ότι ο πρόεδρος έκανε το καθήκον του. Επί της ουσίας αυτοί οι έξι µήνες είναι έντεκα µατς. Δέκα αν βγάλουµε αυτό της Κυριακής στην Τούµπα. Τόσα µένουνε για να τελειώσει το πρωτάθληµα. Ενας παίχτης που δεν φτούρησε στη Βόλσφµπουργκ, είχε όλες κι όλες τέσσερις συµµετοχές και το τελευταίο διάστηµα έκανε προπονήσεις µόνος του, πότε θα προλάβει να παίξει; Μέχρι να προσαρµοστεί και να έρθει στα ίσα του, το πουλάκι θα έχει πετάξει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο γκολ σε τριάµισι χρόνια δεν είναι λίγα για επιθετικό;
Και τον Φέισα είχαν περάσει από γιατρούς.
Οbserver
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: