Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Όλα είναι θέμα φιλοδοξίας!!

Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες για το deal της μετακίνησης του Μανωλά στην Έβερτον, που δεν έγινε ποτέ, επανήλθε πάλι στην σκέψη μου, το πως αποφασίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές την επιλογή της ομάδας, που θέλουν να αγωνιστούν. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Όλα είναι θέμα φιλοδοξίας
Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε κάθε άλλο επάγγελμα, ο παράγων φιλοδοξία, πρέπει να παίζει κατά την ταπεινή άποψη μου, τον κυρίαρχο ρόλο. Υπολογίζοντας πάντα τις υπόλοιπες παραμέτρους (οικογενειακές υποχρεώσεις, οικονομική κατάσταση, ηλικία).

Στην περίπτωση του αμυντικού της ΑΕΚ, φαίνεται ότι είχε στα χέρια του, μια πρόταση, αρκετά καλή για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, από έναν εκ των πλέον ιστορικών συλλόγων της Αγγλίας. Σέβομαι απόλυτα την διάψευση του, αλλά παράλληλα, γνωρίζοντας πως λειτουργούν οι Αγγλικές ομάδες και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας, σπάνια χρησιμοποιούν «παιχνιδάκια Ελληνικά», με ψεύτικες τοποθετήσεις.

Για την οικονομία της συζήτησης μας, ας δεχθούμε, ότι υπήρχε λοιπόν τέτοια προσφορά. Για το οικονομικό κομμάτι, δεν μπορώ να έχω άποψη, αφού το πόσα χρήματα θέλει ο καθένας, είναι όρος «μη αντικειμενικός». Η προοπτική όμως να παίξεις στα γήπεδα της Αγγλίας, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, και να αντιμετωπίσεις μερικούς από τους καλύτερους επιθετικούς, ανεβαίνοντας και ο ίδιος αγωνιστικό επίπεδο, μοιάζει εξαιρετικά δελεαστική προοπτική για ένα 20χρονο παιδί. Μπορεί να μην είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Αρσεναλ, πρόκειται όμως για σύλλογο με πρωταθλήματα και Κύπελλα Αγγλίας, που σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα, επομένως θα αγωνίζεται πάντα σε συνθήκες σαφώς ανώτερες οποιουδήποτε μικρομεσαίου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, και σίγουρα του Ελληνικού.

Θα κρατήσω μια επιφύλαξη, διότι υπάρχει η λογική του παίκτη, που σε λίγους μήνες θα είναι ελεύθερος και θα μπορεί να διαπραγματευθεί μόνος του την ένταξη του σε όποιον σύλλογο θέλει. Εάν λοιπόν επιλέξει κάποιον παρόμοιο με την Έβερτον, τότε η ματαίωση της συμφωνίας τώρα, θα αποδειχθεί σωστή κίνηση. Εάν όμως παραμείνει εντός συνόρων, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι των «εφοπλιστών», ή η επιλογή του έχει να κάνει αποκλειστικά με το ύψος των απολαβών του, τότε φοβάμαι, ότι θα έχει χάσει μια «χρυσή ευκαιρία» να ανελιχθεί ως ποδοσφαιριστής. Είπαμε όμως, ότι όλα είναι θέμα φιλοδοξίας.

ΥΓ Το να διαψεύδει ο ποδοσφαιριστής τις επαφές, είναι ίσως κάπου κατανοητό. Το να βρίσκεται πάλι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΑΕΚ, και να μας λέει, ότι δεν υπάρχει καμμία συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, αλλά ένα κατ’ αρχήν ΟΚ της Ένωσης για να γίνει επαφή με την πλευρά του Μανωλά, την ώρα, που οι Άγγλοι έχουν δώσει όλες τις λεπτομέρειες του deal, απλά προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην ανακολουθία του κυρίου Αδαμίδη.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: