Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το σκέφτεται για 4η αλλαγή η FIFA!!

Πως σας φαίνεται η ιδέα οι ομάδες να επιτρέπονται να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην διάρκεια αγώνων Κυπέλλων που κρίνονται στην παράταση;
Το σκέφτεται για 4η αλλαγή η FIFA!
Η παραπάνω σκέψη δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα καθώς έχει προταθεί από τους νομοθέτες της FIFA, το Διεθνές Συμβούλιο Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (IFAB) και εξετάζεται.
Οι νομοθέτες του ποδοσφαίρου που κάνουν την ετήσια γενική τους συνέλευση στο Σάρεϊ της Αγγλίας, εκτός από την παραπάνω πρόταση εξετάζουν και το ενδεχόμενο θέσπισης ηλεκτρονικής τεχνολογίας στην γραμμή της εστίας. Ωστόσο η σκέψη αυτή εάν υλοποιηθεί θα γίνει μετά το Εuro 2012.
Aυτό όμως είναι κάτι γνωστό εδώ και καιρό σε αντίθεση με την ιδέα της 4ης αλλαγής…Σε ματς που οδηγούνται σε τριαντάλεπτη παράταση, πολλές φορές οι παίκτες είναι εξαντλημένοι ή μια ομάδα μπορεί να έχει το ντισαβαντάζ να μείνει με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού.
Βάση του νέου νόμου, μια ομάδα θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια επιπλέον αλλαγή εφόσον έχει εξαντλήσει τις τρεις αλλαγές της στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα που οδηγείται στην παράταση.
Οσον αφορά την ηλεκτρονική επιτήρηση στην γραμμή του τέρματος, ένα θέμα που συζητείται χρόνια τώρα, μάλλον θα εφαρμοστεί στα γήπεδα της Premier League στη νέα σεζόν.

Τέλος το IFAB θα εξετάσει το ενδεχόμενο της χρήσης του αόρατου σπρέι που είδαμε στο περσινό Copa America και στο οποίο οριοθετείται η απόσταση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες στις εκτελέσεις ελεύθερων λακτισμάτων.
Πηγή: Sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια: