Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα παθήματα του Θοδωρή, μαθήματα του Ζήση…!!

Είναι καλός οιωνός για την προεδρία του Ζήση Βρύζα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ η απόφαση …εξωστρέφειας! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Τα παθήματα του Θοδωρή, μαθήματα του Ζήση…
Στην πρώτη συνεδρίαση της «νέας τάξης πραγμάτων» της Τούμπας το ρεπορτάζ λέει, ότι έγινε αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της από τον υπεύθυνο επί των Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη. Πρόκειται για το νέο εκπρόσωποι του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Φοροτεχνικός – οικονομολόγος στο επάγγελμα, Τυχαίο; Νομίζετε;
Ο Δημήτρης Ζιγκερίδης μάλιστα έδωσε – με εντολή προέδρου φανταζόμαστε - σε όλα τα μέλη της διοίκησης πλήρη οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για να λειτουργούν κι αυτά ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης. Αποφασίστηκε επίσης, κι εδώ αναδύεται η διαφορά του Ζήση Βρύζα από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, να οργανωθεί εκστρατεία πληροφόρησης των φίλων του ΠΑΟΚ (εντός του επόμενου 10ημέρου …) για το νέο οικονομικό πλάνο της ΠΑΕ.
Αυτή η απόφαση σπάει τα δεσμά της εσωστρέφειας της οποίας ήταν δέσμιος ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διαμορφώνει ανοικτούς ορίζοντες εξωστρέφειας. Κι έτσι διαφαίνεται γιατρειά στην χρόνια κι ανίατη πάθηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Την παραπληροφόρηση με την καλλιέργεια ψευδών ειδήσεων …
Το πρόβλημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ήταν και δεν είναι απλά, το οικονομικό. Ήταν και το επικοινωνιακό με την έννοια της εκούσιας σιωπής απέναντι και θορύβους και … κρότους παραποίησης και πλαστογράφησης της αλήθειας. Κι όλα αυτά βέβαια, με την ευθύνη του Θοδωρή Ζαγοράκη. Όσο δε, ήταν μαζί και του Ζήση Βρύζα. Έτσι ή αλλιώς αμφότεροι είναι οι υπόλογοι κι οι υπεύθυνοι για τον εκτροχιασμό των δαπανών (κυρίως των μεταγραφικών) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και του εξαναγκασμού της από την ΟΥΕΦΑ να τρέφεται πλέον, από τις σάρκες της για να επιβιώσει εκτός συνόρων.
Το πρώτα δείγμα γραφής του Ζήση Βρύζα ως προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι το μάθημα του από το πάθημα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Η απαλλαγή της από την εσωστρέφεια. Κι η στροφή της προς την εξωστρέφεια.
Είναι μία διαφορετική περίπτωση, η περίπτωση του ΠΑΟΚ και των φίλων του γενικότερα. Είναι η μοναδική ΠΑΕ στην Ελλάδα – ίσως και στον κόσμο συγκριτικά με τα δεδομένα της πάντα – η οποία έχει μετόχους κι αρωγούς μόνον αυτούς. Δεν είναι εταιρεία λαϊκής βάσης. Διοικείται με προσωρινή διοίκηση, ορισμένη από το Πρωτοδικείο. Κι απολογείται μόνον σε αυτούς.
Αυτοί λοιπόν, δικαιούνται κι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποχρεούται απόλυτα πλήρους ενημέρωσης. Αυτήν την ενημέρωση δεν την είχαν επί Θοδωρή Ζαγοράκη. Την έλλειψη της πλήρωσε ουσιαστικά ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οργίασε η φημολογία. Έπεσε λάσπη στον ανεμιστήρα. Τον πήρε και τον σήκωσε από την Τούμπα ο άνεμος της παραπληροφόρησης.
Ορθά λοιπόν, ο Ζήσης Βρύζας επιχειρεί διαφορετικά. Με μαθήματα τα παθήματα του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλάζει ρότα διαχείρισης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι ίσως τελικά, βρει το …κουμπί της εύρυθμης επικοινωνίας της με τον έξω κόσμο της...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: