Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΠΟ εκθέτει τη διαιτησία!!

Η προχθεσινή αποκάλυψη της τηλεοπτικής "Δίκης" για τα δύο έγγραφα των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, απέδειξε ότι υπάρχουν επιτελικά στελέχη στην ομοσπονδία που επιχειρούν να εκθέσουν τη διαιτησία, στην πλέον κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Η ΕΠΟ εκθέτει τη διαιτησία
Επτά ομάδες εξέδωσαν καταγγελτικές ανακοινώσεις εναντίον της ΚΕΔ, η οποία ορθώς αποφάσισε να κινηθεί σε πειθαρχικό επίπεδο. Εστειλε το σύνολο των ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου, ο οποίος με τη σειρά του διαβίβασε τα έγγραφα στον αθλητικό δικαστή. Ολα τα στοιχεία επιστράφηκαν στην ΚΕΔ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε αναρμόδιο τον εκτελεστικό διευθυντή και συνεπώς την εκτελεστική γραμματεία να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις.
Με δύο έγγραφα αποδεικνύεται ότι αυτό το δικαίωμα έχει μόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο οποίος δεν... υπάρχει! Μάλιστα, με παρέμβασή του στην εκπομπή ο σύμβουλος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου δήλωσε την έκπληξή του, τονίζοντας ότι είχε την εντύπωση πως υπάρχει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας! Ο Γιάννης Χρυσός, που επελέγη να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Φάκο δεν έχει αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του, με συνέπεια να κυριαρχεί η ατιμωρησία.
Πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκας μας έλεγε χθες ότι ο καθένας μπορεί να υβρίζει τον οποιονδήποτε χωρίς να τιμωρείται, καθώς ο μόνος που μπορεί να του ασκήσει δίωξη είναι ο ανύπαρκτος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Οπότε, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα λεκτικής βίας με δεδομένη την ατιμωρησία, για την οποία μόνο σκοπιμότητα μπορεί να διαβλέψει κανείς.
Προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα για τη δραστηριότητα του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Θόδωρου Κουρίδη, ο οποίος όφειλε να ενημερώσει τη διοίκηση της ομοσπονδίας για το άρθρο του καταστατικού της, το οποίο προβλέπει την πειθαρχική δίωξη αποκλειστικά και μόνον από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Η νομική υπηρεσία εξέθεσε το Δ.Σ. και ο Παπανικολάου εξέθεσε την ΚΕΔ.
Πώς λοιπόν προστατεύει η ΕΠΟ τη διαιτησία; Αφήνοντας ατιμώρητες τις ομάδες που κραυγάζουν και τους προέδρους που εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο; Και με ποιον τρόπο μπορούν να νιώθουν ασφαλείς οι διαιτητές τώρα που το πρωτάθλημα οδεύει στο πλέον κρίσιμο σημείο του;
Οσο για τον ρόλο των διαιτητών, η προχθεσινή τηλεοπτική συζήτηση κατέδειξε τα πρόσωπα που επιβάλουν τη θέλησή τους. Είναι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες - πρόεδροι των Ενώσεων που το ύφος και το ήθος τους δεν συνάδει με οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οσο η ΕΠΟ θα παραμένει πριβέ κλαμπ με 57 ανθρώπους να ψηφίζουν τον πρόεδρό της, το άθλημα θα ολισθαίνει. Επιβάλλεται άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος γιατί το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει πάτο.
Ο Παραλογισμός της ασφάλισης
Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα αναδείχτηκε στη Football League, η οποία δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Ούτε σήμερα ούτε την Κυριακή θα γίνουν ματς Β’-Γ’ Εθνικής, καθώς ο Σπύρος Καλογιάννης συμφώνησε κατ’ ουσίαν με τα επιχειρήματα του ΠΣΑΠ για αναστολή των πρωταθλημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών με ιδιωτική εταιρεία προέβλεπε την ασφάλισή τους μόνο τη μέρα των αγώνων! Λες και στην προπόνηση γίνονται ομιλίες και όχι ένα ανταγωνιστικό δίτερμα...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: