Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Παράσημο το Μουντιάλ

Ο Κώστας Κατσουράνης επισήμανε πως η συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντιάλ είναι... παράσημο για όλους και ότι τα δύο... κλειδιά για την πορεία της είναι το να έχει καλή φυσική κατάσταση αλλά και ταχυδύναμη.

Ο... λεγεωνάριος πλέον της Εθνικής μας, Κώστας Κατσουράνης, αναφέρεθηκε σε τοποθετήσεις του, στην Ελλάδα, στο φιλικό με την Β. Κορέα αλλά και σε αυτό με την Παραγουάη και στο Μουντιάλ. Έκανε λόγο για:

Την αντιμετώπιση των ΜΜΕ ως προς την Εθνική: Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Παίζουμε για την Ελλάδα, την Εθνική και την οικογένειά μας. Πηγαίνουμε στην γιορτή του Μουντιάλ, εκπροσωπώντας την χώρα μας. Τα ΜΜΕ θα κρίνουν το πότε θ' ασχοληθούν μαζί μας.

Την προετοιμασία: Η προετοιμασία είναι τέλεια. Έχουμε πράγματα, που μας έλλειπαν άλλες φορές. Πήραμε το Euro το 2004, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα προκριθούμε εύκολα. Πλέον έχουμε ανέσεις και πράγματα που έχουν και οι άλλες ομάδες.

Τον ίδιο και τους άλλους έμπειρους παίκτες: Πλέον είμαστε μία πεντάδα παικτών με εμπειρία (σ.σ. Χαλκιάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Χαριστέας). Έχουμε αναλάβει τον ρόλο να εξηγήσουμε στους υπόλοιπους τι εστί Εθνική ομάδα. Όλοι μας δουλεύουμε πολύ καλά για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Το αν θα παρουσιαστεί στην συνέχεια η Εθνική καλύτερη σε σχέση με το φιλικό με την Β. Κορέα: Ναι, πιστεύω ότι είμαστε σε πιο καλό επίπεδο. Με την Β. Κορέα ήμασταν πιασμένοι. Την Τετάρτη παίζουμε μ' έναν σκληρό αντίπαλο και θα είναι ένα καλό τεστ. Το φιλικό με την Β. Κορέα θα μας βοηθήσει πολύ. Πήραμε μία άποψη για το ασιατικό ποδόσφαιρο, που έχει παίκτες, που παίζουν γρήγορα.

Το φιλικό με την Παραγουάη: Πρέπει το παιχνίδι να το πάμε στο δικό μας τέμπο και τον δικό μας ρυθμό. Θα πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας και ν' αξιοποιήσουμε την επιθετική δυστοκία των αντιπάλων μας. Μπροστά θα παίξουμε με τον γνωστό τρόπο για να πετύχουμε το γκολ.

Το αν είναι ανησυχητικό το ότι δέχθηκε η Εθνική δύο γκολ από την Β. Κορέα: Δεν νομίζω. Απλά έτυχε να δεχθούμε 2 γκολ. Η άμυνά μας είναι καλή. Κλείνουμε τους χώρους καλά. Τα γκολ μπήκαν σε φιλικό. Σ' ένα παιχνίδι όπου θα έχουμε ανάγκη από τους βαθμούς θα είμαστε πιο προσεκτικοί.

Τα... κλειδιά ενόψει του Μουντιάλ: Θέλουμε να είμαστε πολύ δυνατοί στην φυσική κατάσταση και να έχουμε καλό ρυθμό στο παιχνίδι μας. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η ταχυδύναμη. Είναι ένα βασικό στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Άμα έχει καλή φυσική κατάσταση η ομάδα θα είναι πολύ ανταγωνιστική. Αν έχουμε αυτά τα δύο στοιχεία τότε θα είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω πως έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Το τι σημαίνει για τον ίδιο και την Εθνική το Μουντιάλ: Για μένα σημαίνει τα πάντα αυτό το Μουντιάλ. Πήγα σε 2 Euro και τώρα πάω σε ένα Μουντιάλ. Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι θα είναι μία μεγάλη στιγμή για την Εθνική και για εμάς. Όλοι περιμένουμε με αγωνία να πάμε και να μετάσχουμε στην μεγάλη γιορτή. Η συμμετοχή μας στο Μουντιάλ είναι ένα... παράσημο για την Εθνική και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: