Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ανδριανός σε ΕΠΟ: «Γιατί δεν εκταμιεύετε τα λεφτά»;

Εξηγήσεις από την ΕΠΟ -σχετικά με τους λόγους που δεν έχει εκταμιεύσει τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία- ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Ανδριανός σε ΕΠΟ: «Γιατί δεν εκταμιεύετε τα λεφτά»;
Επιστολή στην ΕΠΟ -με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με τη μη εκταμίευση περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο προορίζεται ως επιχορήγηση στα ποδοσφαιρικά σωματεία- έστειλε ο Γιάννης Ανδριανός.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επικαλείται ενημέρωσή του για χρέος της ομοσπονδίας προς το ταμείο ασφάλισης των αστυνομικών που την εμποδίζει να προβεί στις σχετικές ενέργειες και ρωτά πότε θα γίνουν τελικώς αυτές.

Αναλυτικά η επιστολή Ανδριανού αναφέρει

«Πληροφορήθηκα ότι λόγω οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών οι οποίες υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ και της συνεπακόλουθης αδυναμίας της Ομοσπονδίας να λάβει φορολογική ενημερότητα, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην εκταμίευση και διάθεση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει η εκταμίευση των χρημάτων καθώς και ως προς τις ενέργειες που θα αναλάβετε για την επίλυση του προβλήματος, δεδομένου του κινδύνου να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό, εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας συγκυρίας που καθιστά αδιανόητη την απώλεια κάθε επιχορήγησης προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα προς τα Σωματεία που αποτελούν τα κύτταρά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: