Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τοπαλίδης: «Μας λείπει η εμπειρία, θέλουμε ενίσχυση» (audio)

Ικανοποιημένος από τη μαχητικότητα των παικτών του Αρη, αλλά και προβληματισμένος από τη διαχείριση του αγώνα με τον Ακροπόταμο, εμφανίστηκε ο Γιάννης Τοπαλίδης. Ο τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων» μίλησε στο «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis.
Αναλυτικά όσα είπε:

Σε ένα πρώτο σχόλιο για τη νίκη επί του Ακροποτάμου τόνισε: «Οταν κερδίζει μια ομάδα, όλοι είναι χαρούμενοι. Όπως είχε πει και ο Ρεχάγκελ, η νίκη είναι αναντικατάστατη. Κρίνοντας τα πράγματα πιο ψύχραιμα, μετά από μια μέρα, υπάρχουν ασφαλώς πράγματα που δε σε αφήνουν ικανοποιημένο».

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα στοιχεία που δεν τον άφησαν ικανοποιημένο είπε: «Πρέπει να δούμε το αγωνιστικό κομμάτι. Μπήκαμε καλά στο ματς, υπερείχαμε και μπορέσαμε να προηγηθούμε. Κινδυνεύσαμε όμως στη συνέχεια, επειδή χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Μας πίεσε ο αντίπαλος, δεχθήκαμε και κόκκινη, τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Το στοιχείο όμως που μας άφησε 100% ικανοποιημένους όλους, ήταν η μαχητικότητα, που κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έχουμε να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα, τα οποία τα έχει καταλάβει και ο κύριος Κάμπος και θα δουλέψει πάνω σε αυτά».

Σε ερώτημα για το τι εννοούσε πως ο Αρης παίζει με ανορθόδοξο στιλ, υπογράμμισε: «Όταν πιέζεις έναν αντίπαλο και προσπαθείς να δημιουργήσεις ευκαιρίες πάντα με τον ίδιο τρόπο σε ένα παιχνίδι, είσαι ανορθόδοξος. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είναι άλλο να έχεις απλώς την κατοχή κι άλλο να δημιουργείς φάσεις μέσω της κατοχής της μπάλας. Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε ούτε χθες, ούτε με τη Δόξα».

Σχολιάζοντας το αν αυτό οφείλεται στον προπονητή ή στο υλικό της ομάδας είπε: «Η ομάδα θέλει σίγουρα ενίσχυση για να πετύχει την άνοδο στη Β’ εθνική. Το υλικό όμως δεν είναι και τόσο κακό ούτως ώστε να είμαστε πίσω στη βαθμολογία. Θα μπορούσαμε άνετα να ήμασταν αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση».

Σχετικά με την ψυχολογία της ομάδας, προσέθεσε: «Εμάς αυτό που μας λείπει είναι η εμπειρία. Στο διάστημα που προηγείσαι και ο αντίπαλος αυτονόητα θα πιέσει για να ισοφαρίσει, χρειάζεται ψυχραιμία. Να κρατήσεις τη μπάλα και να μη δημιουργήσει ο αντίπαλος φάσεις. Εμείς με την εμπειρία που έχουμε θα έπρεπε να μπορούμε να το κάνουμε. Να ελέγχουμε καλύτερα τα παιχνίδια».

Σε ερώτημα για το αν θα επιδιωχθεί η ενίσχυση και σχετικά με το αν υπολογίζονται οι Σανιά και Ν’ Λουντούλου υπογράμμισε: «Στην προπόνηση αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις. Πρέπει όμως να τους δούμε και στα παιχνίδια. Μέχρι σήμερα ασφαλώς και τους υπολογίζουμε. Ενίσχυση ασφαλώς θέλουμε, αλλά με έτοιμους παίκτες, όχι με παίκτες που θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Έχουμε κάνει προεργασία, συζητήσεις, αλλά προτού κινηθούμε για μεταγραφές, χρειάζεται συνεννόηση με διοίκηση και προπονητή.

Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να βγει η ομάδα. Πρέπει να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Η άνοδος είναι ο πρώτος στόχος. Εν συνεχεία, τους ταλαντούχους νέους παίκτες που διαθέτει η ομάδα, μπορεί να τους υπολογίζει και μελλοντικά».

Κρίνοντας συγκεκριμένα τη θετική παρουσία του Μαζουλουξή, υπογράμμισε: «Βοήθησε 100% την ομάδα με την παρουσία του. Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως όλη η ομάδα ήταν πολύ μαχητική, πάλεψε για 90 λεπτά κι αυτό μας άφησε ικανοποιημένους. Αυτό που είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια είναι πως επιτρέπεται να μην είσαι σε καλή μέρα, αλλά απαγορεύεται να μη μάχεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον Κάμπος επεσήμανε: «Είναι πολύ ωραίος τύπος. Έχουμε πολύ ευχάριστη συνεργασία, όχι μόνο με τον κύριο Κάμπος, αλλά με όλους στην ομάδα. Το πρεστίζ που διαθέτει ο Αρης, σου κάνει τη δουλειά πιο ευχάριστη. Όλοι και όλα θα κριθούν όμως εκ του αποτελέσματος».

Τέλος, αναφορικά με την Εθνική ομάδα και τις πολλές κλήσεις του Ρανιέρι, σχολίασε: «Θέλει να αλλάξει ορισμένα πράγματα, να παίξει πιο επιθετικά, αλλά όσα ζήτησε μέχρι τώρα, δεν του βγήκαν και υπήρξε μπέρδεμα. Προσωπικά εκτιμώ πως έπρεπε να εμπιστευτεί το ρόστερ του Μουντιάλ με ορισμένες μικρές αλλαγές. Από την άλλη, πιστεύω πως η επιλογή αξιοποίησης των παικτών που κέρδισαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι 100% σωστή. Έπρεπε ίσως να γίνει πιο νωρίς, ήταν κάτι που έλεγε και ο Ρεχάγκελ πως πρέπει να γίνει. Από κει και πέρα βέβαια, το τι θα συμβεί, εξαρτάται και από τη δική τους δουλειά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ METROPOLIS

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: