Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Το «λάθος» του Μουρίνιο! (vids)

Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν κάνει πράγματα και θαύματα φέτος με τη Βόλφσμπουργκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον ποδοσφαιριστή που είχε μέσα στα χέρια του ο Ζοσέ Μουρίνιο και τον άφησε να φύγει.
31 Ιανουαρίου 2012. Η Τσέλσι ανακοινώνει την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου την απόκτηση του Κέβιν Ντε Μπρούιν από την Γκενκ, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος ζει στα 21 του χρόνια το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο. Από το βελγικό πρωτάθλημα, στην Πρέμιερ Λιγκ και σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι «μπλε» τον αφήνουν ως δανεικό στο Βέλγιο μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου να «ψηθεί» ποδοσφαιρικά και το καλοκαίρι να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ της Τσέλσι.
Η ευκαιρία που έψαχνε ο Βέλγος δεν ήρθε από τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, καθώς το καλοκαίρι του 2012 δόθηκε δανεικός, αυτή τη φορά στη Βέρντερ Βρέμης για ένα χρόνο. Το όνειρο του Ντε Μπρούιν παίρνει παράταση μια σεζόν. Ο νεαρός μέσος κάνει εκπληκτική χρονιά στην Μπουντεσλίγκα, μετρώντας 10 γκολ και 9 ασίστ σε 33 συμμετοχές με την Βέρντερ. Οι εμφανίσεις του προκαλούν το ενδιαφέρον κι άλλων γερμανικών ομάδων, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι απόλυτος. «Ο Ντε Μπρούιν ανήκει στην Τσέλσι και θα επιστρέψει στην ομάδα», δήλωνε τότε.
Δεύτερη προετοιμασία, δεύτερη ευκαιρία για τον Ντε Μπρούιν να γίνει μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Ο Special One τον εμπιστεύεται στο ξεκίνημα, του δίνει φανέλα βασικού στο εναρκτήριο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στη Χαλ και ο Βέλγος μέσος τον δικαιώνει. Ασίστ στον Όσκαρ για το πρώτο γκολ της σεζόν, με τον Ντε Μπρούιν να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα και στο επόμενο ματς στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγωνίζεται ως αλλαγή την 3η αγωνιστική και μετά... εξαφανίζεται. Κάποια 5λεπτα και 10λεπτα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις ακόμη εμφανίσεις στο Λιγκ Καπ συνθέτουν το σκηνικό της παρουσίας του Ντε Μπρούιν στην Τσέλσι. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή του στις προπονήσεις», ήταν η απάντηση του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν ρωτήθηκε για την ξαφνική απουσία του Ντε Μπρούιν.
Η πλειάδα αστέρων στη μεσοεπιθετική γραμμή της Τσέλσι, σε συνδυασμό με το... άκυρο που έφαγε από τον Μουρίνιο, ώθησαν τον Βέλγο σε αλλαγή σελίδας, αφού μπροστά του υπήρχε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και ο ίδιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει την παρουσία του στην τελική 23αδα της εθνικής Βελγίου. Οι Λονδρέζοι δεν είπαν «όχι» στα 22 εκατομμύρια ευρώ της Βόλφσμπουργκ, η οποία έκανε ρεκόρ δαπάνης για έναν ποδοσφαιριστή και ο Ντε Μπρούιν μετακομίζει τον Ιανουάριο του 2014 εκ νέου στη Γερμανία. Ο νέος «λύκος» δαγκώνει στο ξεκίνημά του, μετρά 3 γκολ και 6 ασίστ μέχρι το τέλος της σεζόν και πάει με φόρα στο Μουντιάλ.
Στα γήπεδα της Βραζιλίας ο Ντε Μπρούιν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Βελγίου και η συνεισφορά του στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά ήταν τεράστια. Βασικός και – κυριολεκτικά – αναντικατάστατος αγωνίζεται σε όλα τα ματς, πλην του «αδιάφορου» κόντρα στη Νότιο Κορέα για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Ο Μαρκ Βίλμοτς δεν τον βγάζει ούτε ως αλλαγή από τα παιχνίδια, με τον Ντε Μπρούιν να λάμπει στον αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στη φάση των 16, όταν σκοράρει και βγάζει ασίστ στον Λουκάκου στο 2-1, που έστειλε το Βέλγιο στα προημιτελικά.
Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Ντε Μπρούιν μοιάζει σαν να θέλει να αποδείξει κάτι. Στον εαυτό του; Στον Μουρίνιο που δεν τον εμπιστεύθηκε στην Τσέλσι; Μόνο ο ίδιος ξέρει. Αυτό που έχει σημασία για τη Βόλφσμπουργκ είναι πως αυτός ο ποδοσφαιριστής με την αγγελική μορφή έχει μετατραπεί σε... διάβολο (κόκκινος διάβολος στην εθνική Βελγίου άλλωστε) και οδηγεί τους «λύκους» στο εντυπωσιακότερο ξεκίνημά τους από τη σεζόν 2008-09, όταν στο τέλος κατέκτησαν τον τίτλο. Στις 11 πρώτες αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα, ο 23χρονος άσος έχει μοιράσει 9 ασίστ (οι δεύτεροι Μίλερ και Γιουνούζοβιτς έχουν από 5), ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα του Ντε Μπρούιν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου σε 4 αγώνες μετρά 3 τέρματα και 2 ασίστ.
Στα 23 του ο Βέλγος άσος κάνει μια (ακόμη) καινούργια αρχή, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η καριέρα του θα έχει μόνο ανοδική πορεία. Άλλωστε χρωστάει πρωτίστως στον εαυτό του να αποδείξει το «λάθος» του Μουρίνιο προς το πρόσωπό του. Όχι με νούμερα, αλλά με την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και ικανότητα. Σε αυτή την ποδοσφαιρική ευφυΐα έχει επενδύσει φέτος και η Βόλφσμπουργκ. Δείτε δύο από τα ομορφότερα γκολ των «λύκων» τη φετινή σεζόν, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό και θα καταλάβετε πως μια ομάδα μπορεί να δουλέψει πάνω στις δυνατότητες ενός ποδοσφαιριστή. Του Κέβιν Ντε Μπρούιν.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: