Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ζιάγκος: «Αυτή η ΑΕΚ έχει θέση στα πλέι οφ»

Θέμα χρόνου θεωρεί την ανοδική πορεία της ΑΕΚ στην Α1 ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος μίλησε για την συνεργασία του με την Ένωση επί 19 χρόνια, αλλά και για τον αντικαταστάτη του, Ντράγκαν Σάκοτα.

Ζιάγκος: «Αυτή η ΑΕΚ έχει θέση στα πλέι οφ»
Την πίστη του ότι θα έρθει η ανοδική πορεία της ΑΕΚ σύντομα εξέφρασε σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ο Βαγγέλης Ζιάγκος, μια μέρα μετά την αποδέσμευσή του απ’ την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο πρώην τεχνικός της Ένωσης -που θα παραμείνει στην ομάδα σε άλλο πόστο- χαρακτήρισε θέμα χρόνου το να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα για την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον αντικαταστάτη του, Ντράγκαν Σάκοτα.

Αναλυτικά:

Για την αποχώρησή του: «Είναι επιλογή της διοίκησης η αποχώρηση μου. Αξιολογούμαστε, κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Η ομάδα στήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες σε χρόνο ρεκόρ το καλοκαίρι. Δεν βγήκαν όλες οι επιλογές που κάναμε, δεν κάναμε καν προετοιμασία για να έχουμε συνοχή ως ομάδα. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν στο παρκέ. Πάντα υπάρχει στην καθημερινότητα ενός επαγγελματία το να κρίνεται. Κανείς δεν βλέπει όμως τι υπάρχει πίσω. Μόνο το αποτέλεσμα υπάρχει. Δεν υπήρχαν θετικά αποτελέσματα, δεν θα πω ότι ήταν αρνητικά, γιατί δώσαμε και δύο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έτσι ήρθε αρνητική ψυχολογία από τα αποτελέσματα. Η αλλαγή προπονητή έχει και αυτό στόχο, την αλλαγή ψυχολογίας. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση της διοίκησης».

Για την πολυετή παρουσία του στην ΑΕΚ: «Στην ομάδα φέτος έμπαινα στο 19ο σερί έτος, με μόνο διάλειμμα το πρώτο χρόνο στην Α2. Έχω δώσει τα διαπιστευτήρια μου στον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα. Έχει αναγνωριστεί αυτό και αυτό είναι το ευτύχημα για μένα. Αναδείχθηκα από την ΑΕΚ, βοήθησα τα χρόνια που έλειπε από την Α1. Σαφώς και είναι αμοιβαίο αυτό που νιώθω με την ΑΕΚ. Αποκαθιστά το ηθικό κομμάτι απέναντι στην ΑΕΚ, η ανακοίνωση και το ύφος της».

Για το τι μπορεί να κάνει η Ένωση φέτος: «Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Λόγω των ειδικών συνθηκών όμως δεν βγήκαν αυτά. Δεν κάναμε προετοιμασία, οι ξένοι τώρα ανανεώνονται. Τα 3/5 είναι καινούργια και αλλάζει όλη η φιλοσοφία έτσι. Οι Έλληνες έχουν φιλοδοξίες και ποιότητα. Είναι θέμα χρόνου να βρει βηματισμό και να κάνει ωραία πράγματα. Αυτή η ΑΕΚ έχει θέση στα πλέι οφ».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «H επιλογή Σάκοτα και το να βοηθήσω εγώ στα δύσκολα, σημαίνει ότι ο συναισθηματικός παράγοντας πάντα παίζει ρόλο στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με πολύ κόσμο από πίσω. Η επιλογή Σάκοτα είναι σημαντική, είναι εμβληματική παρουσία στην ΑΕΚ. Σεβαστή παρουσία και με ισχυρό υπόβαθρο. Έφερε τον πρώτο τίτλο και δικαιωματικά είναι εδώ, να αφυπνίσει την ΑΕΚ και τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: