Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Δεν έχει παράγοντες»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κώστας Ορφανός.
Μίλησε για την ενίσχυση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, αλλά και για το αν υπάρχουν παράγοντες στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το αν υπάρχουν παράγοντες στον ΠΑΟΚ τόνισε:
«Όχι. Η ομάδα προσπαθεί να μπει σε ένα πλαίσιο τεχνοκρατικό το οποίο όμως είναι μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα και νομίζω πως θα υπάρξει ένα μπλόκο. Εύχομαι να διαψευστώ γιατί η Ελληνική πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν μπορείς να λειτουργείς με τεχνοκρατικούς όρους Θέλει πολύ χρόνο για να φτάσει ο ΠΑΟΚ να δουλεύει έτσι».
Για το ότι όταν ήταν αυτός στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν είχε προβλήματα προσέθεσε:
«Δεν είναι για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Εμείς είμαστε κοντά στην ομάδα και κανείς δεν πείραζε τον ΠΑΟΚ, γιατί δουλεύαμε σ’ αυτό το πράγμα. Ασχολούμασταν με το πραγματικό περιβάλλον που υπήρχε και όχι γιατί το θέλαμε, αλλά και με το τι θα διεκδικήσουμε. Προσπαθούσαμε να προστατέψουμε τον ΠΑΟΚ. Κι’ αυτοί που είναι τώρα θεωρούμε πως δουλεύουν έτσι στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Παναθηναϊκό. Δεν κάθονται και να περιμένουν».
Για τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης είπε:
«Η διαιτησία του Σπάθα και εννοώ και τους επόπτες, το είχα πει σε έναν ευρύ κύκλο πως για μένα είναι η χειρότερη διαιτησία που έχω δει στη ζωή μου».
Για το αν έμαθε ποιος είναι ο βαθμός που έδωσαν στον κ. Σπάθα:
«Άκουσα για 8,3. Επειδή εμείς βγάλαμε ανακοίνωση για την διαιτησία του, εγώ θα προτιμούσα να φροντίσουμε αν δεν μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, τουλάχιστον στα δικά μας παιχνίδια να παίζει η διαιτησία 50-50. Πρώτα να μην μας αδικούν .Υπάρχουν άνθρωποι στον ΠΑΟΚ που ασχολούνται με τη διαιτησία, αλλά δεν ξέρω αν έχουν πάρει την εξουσιοδότηση για να ασχοληθεί περισσότερο. Θα μπορούσε να είχε δοθεί η εντολή να δουλέψει σε μια κατεύθυνση ή να οργανώσει την προστασία της ομάδας».
Όσον αφορά τον Χιου Ντάλας υπογράμμισε:
«Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός έφυγε στο 70’ και δεν είδε ούτε το πέναλτι, ούτε το χέρι που έδωσε στο τέλος».
Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ είπε:
«Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και γιατί οι απουσίες είναι εμφανείς, φαίνεται στην ομάδα και στα τελικά αποτελέσματα και γι’ αυτό υπάρχει ο φόβος, γιατί δεν διατηρήσαμε τους πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα δεν είχε δείξει ότι μπορεί να περάσει αέρα από τις εκτός έδρες. Ακόμη και από τον Εργοτέλη, πέρασε πολύ δύσκολα. Αν αλλάξει αυτό και βελτιωθεί ο Ολυμπιακός τότε οι απώλειες μας θα είναι προς το συμφέρον του. Το καλοκαίρι που είχε το περιθώριο για να ενισχυθεί στο βάθος, δε συνέβη και φαίνεται αυτό τώρα».
Για την ενίσχυση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ απάντησε:
«Ας μην κρυβόμαστε στο αγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε οι παίκτες οι καλοί πρέπει να πληρώνονται. Εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με ομάδες οι οποίοι έχουν δουλέψει στο σκάουτινγκ και για να έρθουν ποδοσφαιριστές και για να κάνουν τη διαφορά, θα πρέπει να δοθούν χρήματα. Δεν πρόκειται να βρούμε λαβράκι όπως με τον Βιειρίνια, ο οποίος εξελίχθηκε και έδωσε αυτά που έδωσε. Τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει και ο Μακ, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια από την αρχή και τον ευνοεί το περιβάλλον και μακάρι να συνεχίσει έτσι χωρίς τραυματισμούς και να τον έχουμε για τα επόμενα χρόνια. Έτσι τον Δεκέμβριο, όταν ο ΠΑΟΚ θα πάει να βρει ποδοσφαιριστές θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό ότι θα πρέπει να πληρώσει».
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη υπογράμμισε:
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Αναστασιάδης είναι κόουτς ο οποίος διαβάζει το παιχνίδι και κάνεις τις αλλαγές και μπορεί κάποια στιγμή να κάνει το οποιοδήποτε λάθος. Λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις φάσεις και έβαλε γκολ, όμως δεν είναι έτσι. Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ θα φάνει κόντρα επιθέσεις και πράγματα έτσι συνέβη. Αυτό το είπα στην κερκίδα των ηρών».
Τέλος για το ποια είναι η κερκίδα των ηρώων κατέληξε:
«Είχαμε ζητήσει από παλιά ότι θέλαμε μια κερκίδα 50 ατόμων, όμως μας έδωσαν 18 θέσεις και την ονόμασαν έτσι. Δεν ξέρω αν είναι επίσημο κι’ εγώ κάπου το διάβασα, γιατί δεν ήμουν όταν έγινε η παράδοση στα παιδιά».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: