Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυτοί οι «δράκοι» είναι… παραμύθια!!

Αυτοί οι «δράκοι» είναι… παραμύθια
Πλέον, πολύ δύσκολα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Πορτογαλίας η Πόρτο. Οι «δράκοι έχασαν με 3-1 στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Supeliga και έμειναν πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπενφίκα στη δεύτερη θέση, οπότε θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δυο «γκέλες» των «αετών» στις 13 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση του "μαραθωνίου", ώστε να «κλέψουν» τον τίτλο από τους Λουζιτανούς. Αντίθετα, οι νικητές ξέφυγαν αρκετά από τις τελευταίες θέσεις και δύσκολα θα ξαναμπλέξουν σε «περιπέτειες».

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους κατόχους του Europa League και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στα τέρματα του Κλαούντιο στο 15’ και στο 45’ με πέναλτι. Ο Κούνια στο 52’ «σφράγισε» τη νίκη της Ζιλ Βιθέντε, με τον Βαρέλα να σημειώνει το γκολ της τιμής στο 77’ για τους «δράκους».


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Μαϊκόν, Αλβαρο, Ρολάντο, Οταμέντι (46' Ντανίλο), Μουτίνιο, Τζ. Ροντρίγκεζ, Σόουζα (46' Μπελούτσι), Ντεφούρ (73' Κρ. Ροντρίγκεζ), Κλέμπερ, Βαρέλα


Δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Μπέιρα Μαρ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 2-0 της αντιπάλου τους στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και βρέθηκαν ένα βαθμό πίσω από την Μπράγκα στην τέταρτη θέση, με τους φιναλίστ του Europa League να έχουν ένα αγώνα λιγότερο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και νίκησαν δίκαια, «καθαρίζοντας», μάλιστα, το ματς στο πρώτο μισάωρο με τα γκολ του Ονιέγου στο 18’ και στο 27’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ονιέγου, Ροντρίγκεζ, Ζοάο Περέιρα, Ινσούα, Καπέλ, Φερνάντεζ (71' Μάρτινς), Γέφρεν (56' Καρίγιο), Νέτο (60' Αντρέ Σάντος), Ελίας, Σέμπα


Λιγοστές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη έχει η Ολιανένσε, που νίκησε με 3-2 στην έδρα της ουραγού Σετούμπαλ και την άφησε σε δύσκολη θέση. Βήμα παραμονής για την Πάσος Φερέιρα, που νίκησε με 4-2 στην έδρα της Λεϊρία και την προσπέρασε με ένα βαθμό στον πίνακα, αφήνοντας τους γηπεδούχους στην προτελευταία θέση.



Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:


Παρασκευή 27/01

Γκιμαράες-Νασιονάλ 1-0
(78’ Έντγκαρ πεν.)

Σάββατο 28/01

Ρίο Αβε-Ακαντέμικα 0-0

Φεϊρένσε-Μπενφίκα 1-2
(50’ Βαρέλα – 54’ αυτ. Βαρέλα, 73’ πεν. Καρντόζο)

Κυριακή 29/01

Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα 2-4

Σετούμπαλ-Ολιανένσε 2-3

Σπόρτινγκ-Μπέιρα Μαρ 2-0

Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο 3-1

Δευτέρα 30/01

Μαρίτιμο-Μπράγκα

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες
Ακαντέμικα-Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο-Λεϊρία
Μπράγκα-Σετούμπαλ
Ολιανένσε-Ρίο Αβε
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ
Μπενφίκα-Νασιονάλ
Πάσος Φερέιρα-Φεϊρένσε

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: