Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα, η ΑΕΚ... 11 παίκτες!!

Ο ΠΑΟΚ έσπασε χθες μια μακρόχρονη παράδοση αποτυχιών απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού στον αγωνιστικό χώρο είδαμε δύο ομάδες με φανερή διαφορά μεταξύ τους. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα, η ΑΕΚ... 11 παίκτες
Ο «δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης ήταν ένα συγκρότημα με αρχή και τέλος, συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, με σχέδιο που εξυπηρέτησαν σχεδόν άψογα όλοι οι παίκτες του.
Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν ήταν ομάδα, αλλά έντεκα παίκτες που βραχυκυκλώθηκαν απόλυτα από το συνεχές πρέσινγκ των αντιπάλων τους και δεν έβρισκαν τρόπο να τους αντιμετωπίσουν ούτε με ατομικές προσπάθειες ούτε με οργανωμένη ανάπτυξη, αφού κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.
Στο α' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησε απόλυτα χάρη στην εξαίρετη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του αλλά και το αδιάκοπο τρέξιμο και την αλληλοκάλυψη όλων των παικτών του.
Το ωραίο γκολ του Γεωργιάδη τόνωσε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων, που δεν είχαν πρόβλημα να ελέγξουν απόλυτα το παιχνίδι. Στο β' μέρος ο Κωστένογλου προσπάθησε να διορθώσει δύο λανθασμένες αρχικές επιλογές του, αντικαθιστώντας τους Κλωναρίδη και Χοσέ Κάρλος με τους Σιαλμά και Γκερέιρο.
Ωστόσο άφησε στο παιχνίδι τον αρνητικό Αργυρίου, από την πλευρά του οποίου έκανε... πάρτι ο Γεωργιάδης. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να εξασφαλίσει μια ανούσια κατοχή μπάλας, αφού ο ΠΑΟΚ, έχοντας κάνει το 2-0 στο 66', έπαιζε όσο χρειαζόταν για να μην απειλείται η εστία του Γλύκου. Πράγμα που κατάφερε πολύ εύκολα, αφού η ΑΕΚ έπαιζε τελείως άναρχα και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία φάση για γκολ.
Για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και με τη φθίνουσα αγωνιστική της πορεία, εξαιτίας της έλλειψης ποιοτικών παικτών σε καίριες θέσεις και της χαμηλής απόδοσης κάποιων βασικών της, όπως ο Καφές, ο Λεονάρντο και ο Λυμπερόπουλος, δεν αποκλείεται να βρεθεί και πιο χαμηλά.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: