Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο ίδιος ΠΑΟΚ!!

Είχε διάθεση ο Πάμπλο Γκαρσία. Είχε ενέργεια ο ΠΑΟΚ. Τον ήθελε κι η μπάλα στο 16ο λεπτό! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο ίδιος ΠΑΟΚ
Με το σουτ του Γιώργου Γεωργιάδη, να δίνει στην μπάλα τέτοια τροχιά ώστε να κρεμάσει τον Αραμπατζή. Έτσι «άνοιξε» γρήγορα το σκορ. Κι η καλή του βραδιά από την αρχή της φάνηκε.
Ο ΠΑΟΚ γκρέμισε μία από τις χείριστες παραδόσεις του. Αναπτέρωσε τις ελπίδες του για το come back στο Πρωτάθλημα. Κι άφησε πίσω του την ΑΕΚ στην βαθμολογία.
Η σημαντικότατη αυτή νίκη στο Πρωτάθλημα πάντως - για να λέμε την πάς αλήθεια - ουδόλως ηρεμεί τον έξαλλο κόσμο του «δικέφαλου» του βορρά για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο .
Το 0-1 σε καίριο χρονικό σημείο στήριξε κατ αρχή ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι ήταν βέβαια, άτυχοι στο 3ο λεπτό με την κεφαλιά του Παντελή Καφέ μετά την άστοχη έξοδο του Βαγγέλη Γλυκού.
Η ΑΕΚ με εξαίρεση την παραπάνω φάση, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ. Αν και μετά το 25ο λεπτό οι «κίτρινοι» είχαν μία σχετική υπεροχή. Εν τούτοις δεν απέδωσε καρπούς. Ο κίνδυνος από τη συγκεκριμένη υπεροχή εξελισσόταν εκτός περιοχής και δεν ανησύχησε μέχρι το 45ο λεπτό τον «δικέφαλο» του βορρά.
Η κακή κατάσταση αμφότερων των ομάδων δεν επέτρεψε την ανάπτυξη σοβαρού ποδόσφαιρου. Το θέαμα - κατά το Α' ημίχρονο, τουλάχιστον - ήταν κάτω του μηδενός σε ένα κάδρο παγωνιάς και στις ψυχές παικτών, φιλάθλων και στην ατμόσφαιρα γενικά .
Μετά το 46ο λεπτό η ηρεμία (ορισμένες φορές είναι ευεργετική για τον ΠΑΟΚ, ορισμένες .) του Μπόλονι κράτησε τον ΠΑΟΚ ψύχραιμο κι οργανωμένο. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ κράτησε αμυντικά. Παρά την κόπωση του δε, έδειχνε να διαθέτει ανεξάντλητα φυσικά αποθέματα. Ήταν η ψυχή την οποία είχε. Και χάρη σε αυτή κυριάρχησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Το 0-2 ήρθε σε καίριο επίσης, χρονικό σημείο. Ήταν όμως, ένα γκολ χάρμα ιδέσθαι από τον χαρισματικό στο άγγιγμα της μπάλας Στέφανο Αθανασιάδη. Μετά από μπαλιά - τρύπα του Κοστίν Λάζαρ.
Ο ΠΑΟΚ γενικά, ήταν ουσιαστικός ! Δεν κυνήγησε τις εντυπώσεις. Άρπαξε την ουσία. Άφησε στην ΑΕΚ την υπεροχή και την κίνηση με τακτικό . στρατό. Κι έπαιξε με .παρτιζάνους στην επίθεση. Νίκησε δίκαια. Και τούτο επειδή σκόραρε ! Στο ποδόσφαιρο - να το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά - δεν μετρούν στα «σημεία» αλλά τα γκολ.
Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Λάζλο Μπόλονι με την επιλογή του μάλλον, ανέτοιμου Γιώργου Γεωργιάδη αλλά. Κι όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν ισχυρές προσωπικότητας ξεπερνώντας αγωνιστικά, το σοκ από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Άφηε όμως, ερωτήματα . Πως και γιατί η ίδια ομάδα γκρέμισε τα όνειρα των φίλων της την Τετάρτη και έκτισε άλλα την Κυριακή;
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: