Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΕΚ έριξε... λευκή πετσέτα!!

Το δεύτερο πιάτο της 19ης αγωνιστικής της Super League αναμφισβήτητα ήταν... χορταστικό (έπειτα από πολύ καιρό) και, μάλιστα, για όλα τα γούστα! Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Η ΑΕΚ έριξε... λευκή πετσέτα
Είδαμε γκολάρες (Σουμπίνιο, Καστίγιο, Γεωργιάδης), δύο τεράστια διπλά (του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ύστερα από 13 χρόνια σε βάρος της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, το πρώτο του μετά από 11 μήνες), μεγαλειώδεις ποδοσφαιρικές παραστάσεις (από Κουίνσι, Λάζαρ, Καστίγιο) αλλά και την προπονητική «σφραγίδα» σε κάποιες ομάδες (από Μασάδο, Αναστασιάδη και Μπόλονι).
H ματσάρα της χθεσινής αγωνιστικής έγινε στο «Κλ. Βικελίδης», με τον Λεβαδειακό να μπαίνει μπροστά στο σκορ απο το 5', αλλά τον Αρη να φτάνει στην ανατροπή στο 89' και αφού προηγουμένως έχασε τόσες ευκαιρίες όσες δεν είχε κάνει μαζί σε όλα τα προηγούμενα φετινά παιχνίδια του.
Με τον Καστίγιο να σκοράρει δις, να φτάνει τα 5 γκολ σε 3 ματς και τον Αρη για πρώτη φορά στη σεζόν σε δεύτερο σερί τρίποντο. Το σημαντικότερο, ο Πορτογάλος νέος προπονητής του δείχνει σοβαρός, ενώ τα πρώτα δείγματα γραφής του (με μια ομάδα που παίζει πιο ελκυστικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο και με απελευθερωμένο τον Νέρι) αφήνουν υποσχέσεις πως μπορεί να αποδειχτεί «λαχείο» τύπου Σάντος και Φερέιρα.
Τη νίκη, πάντως, της αγωνιστικής πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που προερχόταν από έναν αποκλεισμό-σοκ μεσοβδόμαδα στην Τούμπα, με παίκτες σωματικά και ψυχολογικά καταβεβλημένους ύστερα από 120 αγωνιστικά λεπτά και την παραίτηση του προέδρου-ηγέτη τους.
Σε αντίθεση, όμως, με τον εξίσου... πληγωμένο «δικέφαλο» του Νότου, αυτός διαθέτει καλύτερη - πιο οργανωμένη ομάδα, καλύτερο - εμπειρότερο προπονητή και (τουλάχιστον ακόμη) ποδοσφαιριστες που μπορούν με προσωπικές τους ενέργειες να κάνουν τη διαφορά σε ντέρμπι.
Γιατί όταν στις ενδεκάδες έχεις από τη μια τους Πάμπλο Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Λάζαρ, Φωτάκη, Αθανασιάδη, Γεωργιάδη, Μαλεζά κι από την άλλη έναν ντεφορμέ Λεονάρντο, τον «φευγάτο» Μανωλά, τον «ξενερωμένο» Χοσέ Κάρλος και τους ταλαιπωρημένους βετεράνους Λυμπερόπουλο, Δέλλα, Καφέ, Γεωργέα, ενώ δεν διαθέτεις και τύχη -αν κρίνουμε από τα δύο «κιτρινόμαυρα» δοκάρια, ένα στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου- φυσιολογικά θα έρθει το 0-2.
Το χειρότερο για την Ενωση; Ο Κωστένογλου με τους παίκτες του, απ' ό,τι φαίνεται, έχουν παραδοθεί στα τεράστια προβλήματα, με την ομάδα μετά την υπέρβαση που έκανε στο τέλος του 2011 να μένει από αντοχές και κίνητρα και ουσιαστικά (αλλά και φυσιολογικά) να ρίχνει... λευκή πετσέτα!
Οσον αφορά τη μάχη της κορυφής, ο Παναθηναϊκός με το πέμπτο του 1-0 στις έξι σερί νίκες του (μάλιστα όλες με μηδέν παθητικό) βγάζει μέταλλο πρωταθλητή.
Ο Κουίνσι χθες έπαιζε για... τέσσερις (και για τον Λέτο, που έλειπε, και για τους Κατσουράνη, Ζέκα που έκαναν τη χειρότερη εμφάνισή τους), ο Σιμάο, αν και χωρίς Βιτόλο, ήταν ο γνωστός «κυματοθραύστης», ενώ σιγά σιγά γίνεται αξιόπιστος ακόμη και ο Μπιάρσμιρ!
Πώς να μην πάρουν μετά τίτλο οι «πράσινοι» όταν αντιπάλους όπως τη Δόξα ή και τον Λεβαδειακό τους «καθαρίζουν» χωρίς να παίζουν μπάλα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: