Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σφαγή εσείς… γκολ και νίκη εμείς!!

Για κάθε πέναλτι που δεν έδωσε ο Θάνος (βλέπε Λαζαρίδη π.χ), ένα τετ-α-τετ. Για κάθε κάρτα που δεν έδωσε (π.χ Μεντί) ένα δοκάρι. Για κάθε ανύπαρκτο φάουλ, ένας ωραίος συνδυασμός. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.
Σφαγή εσείς… γκολ και νίκη εμείς
Σε τελική ανάλυση απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές και να συνεχίσουν να διασύρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και να… σπάσουν τα νεύρα μας (λες και δεν έχουμε ήδη άλλα προβλήματα) ο ΑΡΗΣ αντιπαραθέτει εσχάτως άλλα πράγματα.
Καλό ποδόσφαιρο, χορταστικό θέαμα, πολλές ευκαιρίες, ωραίους συνδυασμούς και στο τέλος νίκη. Που θα πάει στο τέλος θα θριαμβεύσει η λογική απέναντι στο παράλογο. Θα ήταν πραγματικά μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αδικίες αν ο ΑΡΗΣ δεν κέρδιζε τον Λεβαδειακό. Με 20 τελικές, 20 κόρνερ, εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ, και… κατοχή του ’40 στο δεύτερο ημίχρονο, το 2-1 φαντάζει πραγματικά πολύ φτωχό για να περιγράψει τι είδαμε από τους παίκτες του Μανουέλ Μασάδο, στην- με διαφορά- καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΑΡΗ που πλησιάζει και ίσως ξεπερνά αυτή του Παναθηναϊκού αν και υπάρχει και η διαφορά στον αντίπαλο.
Είναι πολύ νωρίς για να πιστώσουμε πράγματα στον πορτογάλο τεχνικό αν και φαίνεται ότι η ηρεμία με την οποία χειρίζεται καταστάσεις, στις οποίες οι προκάτοχοί του τα έκαναν μαντάρα, είναι μια βάση στην οποία ο ΑΡΗΣ μπορεί να χτίσει τις ελπίδες του για ένα σερί που θα τον φέρει στο κατώφλι των πλει-οφ. Καταρχήν κέρδισε έναν παίκτη στον οποίο η διοίκηση επένδυσε προσδοκίες και πολύ χρήμα. Ο Νέρι Καστίγιο μοιάζει απελευθερωμένος και κυρίως αποφασισμένος να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.
Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα ο ΑΡΗΣ έκανε δυο ανατροπές. Μια στο Καυτανζόγλειο κόντρα στη Δόξα και μια κόντρα στον Λεβαδειακό. Η ομάδα αποκτά αυτοπεποίθηση, οι ποδοσφαιριστές πατούν καλύτερα στο γήπεδο και όταν βρεθεί τρόπος η ομάδα να μετουσιώνει σε γκολ κάποιο από τα πολλά στημένα που κερδίζει, οι κίτρινοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που τους ευνοεί.
Προφανώς και επειδή ο ΑΡΗΣ κέρδισε στη σειρά Δόξα και Λεβαδειακό, δεν έγινε υπερομάδα. Έχει ακόμη ζητήματα να διορθώσει στο αγωνιστικό (για παράδειγμα είναι ανεπίτρεπτο να κάνει τέτοια κούρσα ο Σουμπίνιο στη φάση του γκολ και να μην τον κόβει κανείς) αλλά είναι πάντα πιο εύκολο να δουλεύεις πάνω στις αδυναμίες, ενώ ταυτόχρονα κερδίζεις. Μέσα σε καλό κλίμα και με την ψυχολογία στα ύψη, ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί για έναν από τους εναπομείναντες τελικούς, αυτόν με την Ξάνθη που καταλαμβάνει την προνομιούχο αυτή τη στιγμή 5η θέση.
Υ.Σ Ειλικρινά ώρες-ώρες δεν καταλαβαίνω ορισμένους διαιτητές, πως τα καταφέρνουν να χαλάνε ένα ωραίο παιχνίδι και ένα δίωρο που ο κόσμος ξεχάστηκε βλέποντας ωραίο ποδόσφαιρο. Οι ανίκανοι ας καθίσουν επιτέλους στο σπίτι τους, και ας μας απαλλάξουν οι ίδιοι από την παρουσία τους, αφού δεν το κάνουν αυτοί που πρέπει.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: