Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός»!

Αποκαλυπτικός και απολαυστικός όπως πάντα, ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την μάχη «αιωνίων» για το φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο επερχόμενο ντέρμπι που περιμένει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα απέναντι στον επικίνδυνο ΠΑΟΚ.
112 Ξενοδοχεία σε Σόφια Σύγκρινε τιμές, Κάνε κράτηση τώρα!
«Μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός»!
Ο ΠΑΟΚ μετά το στραπάτσο που έπαθε από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, στάθηκε πολύ καλά στο ΟΑΚΑ. Ήταν πεισμωμένοι όλοι, έβλεπα και τον Μπόλονι σηκωνόταν, φώναζε, το πάλεψε το ματς, ήταν καλά οργανωμένος ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και το άξιζε το διπλό. Σημαντικό διπλό γιατί είχε πολλά χρόνια να νικήσει στην Αθήνα την ΑΕΚ.
Καλή άμυνα ο ΠΑΟΚ, δυνατά τα χαφ του, τον αναλύω τώρα γιατί τον έχουμε στην Τούμπα την Κυριακή. Ο Γκαρσία ηγέτης, ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις, ο Φωτάκης ήταν κι αυτός καλός, μα την παράσταση έκλεψε ο Λαζάρ. Μεγάλο ματς έκανε. Έτρεξε πολύ, γινόταν 4ος επιθετικός κρυφός, έτρεξε ωραία τη μπάλα, έβγαλε τις πάσες, έκανε πολλές δουλειές, ήταν πολύ καλός. Τεχνίτης, ελαφρύς παίκτης.
Ο Σαλπιγγίδης βοηθούσε και ανασταλτικά, το ίδιο και ο Γεωργιάδης, τα εξτρέμ του ΠΑΟΚ έδιναν βοήθειες στα χαφ με αλληλοκαλύψεις κι έφευγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο δε Αθανασιάδης έχει επαφή με τα δίχτυα και βελτιώνεται. Και τα σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ μου άρεσαν, ειδικά ο Μαλεζάς που έχει ανέβει πολύ.
Η ΑΕΚ βέβαια δραματική. Δραματική μιλάμε. Πολύ αργή ομάδα, με παίκτες σαν παλαίμαχους, αργός ο Λυμπερόπουλος, αργός ο Γκερέιρο, ο Καφές τα ίδια, ο δε Αργυρίου δεξιά ανύπαρκτος… Μια ΑΕΚ με μικρές πασούλες σε πολύ αργό ρυθμό, ποδόσφαιρο παλαιμάχων. Δεν μπορούσε να διασπάσει τον ΠΑΟΚ ούτε από τα άκρα ούτε από τον άξονα.
Όλα τα λεφτά για το πρωτάθλημα θα είναι την Κυριακή. Όλα για όλα πρέπει να τα παίξει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Δεν χωράει ούτε ισοπαλία. Δεν σηκώνει. Με ισοπαλία τέλειωσε το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα. Μόνο νίκη. Μπορεί να το πάρει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός αρκεί να γίνουν κάποια πράγματα. Πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός κομπλέ. Να γυρίσουν όλοι οι παίκτες. Και πιστεύω ότι θα γυρίσουν, τους ετοιμάζουν για αυτό το ματς.
Πρέπει να γυρίσουνε οι παίκτες μας οι διεμβολιστές. Θες Μιραλάς, θες Τζιμπούρ, να διασπάσουν την οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Και θες οπωσδήποτε να βρει τη φόρμα του ο Τοροσίδης. Απαραίτητα να φορμαριστεί αυτή η μπακάρα, να κάνει ρήγματα στον ΠΑΟΚ. Και τον Χολέμπας θέλω πίσω, πρέπει να είμαστε κομπλέ.
• Από εκεί και πέρα, θέλω και τους 3 επιθετικούς στην 11άδα, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Πάντελιτς. Πάντα ήθελα τον Πάντελιτς και το έλεγα όταν έτρωγε πάγκο. Το ότι βάζει γκολ κάθε 58 λεπτά που παίζει, τα λέει όλα. Πας για τη νίκη εκεί, θέλω και τους 3 μέσα. Θες όμως και 3 χαφ που θα κάνουν μεγάλο ματς στην Τούμπα. Ο ένας θα είναι ο Μανιάτης που είναι σε φόρμα και μπορεί να καλύπτει τον Τοροσίδη ο οποίος θα ανεβαίνει, αφού ξέρει τη θέση δεξιά ο Μανιάτης. Χρειαζόμαστε τις κούρσες του Τοροσίδη και ο Μανιάτης θα τον καλύπτει.
Οι άλλοι δύο χαφ ποιοι θα είναι. Εκεί έχουμε πρόβλημα. Ο Ιμπαγάσα είναι πεσμένος και ταλαιπωρημένος. Ο Μακούν είναι ανύπαρκτος. Ο Ορμπάιθ είναι στο λιμανάκι του εκεί μπροστά από τα σέντερ μπακ. Ο Φουστέρ είναι πεσμένος.
Θέλω τον καλό Φουστέρ στην Τούμπα επειδή είναι δυναμικό παιδί, πατάει περιοχή και μπορεί να σκοράρει. Όχι τον Ντιόγκο.  Κάνει προσπάθεια ο Ντιόγκο αλλά εγώ θα έβαζα τους 3 κυνηγούς μας μπροστά και τον Φουστέρ από πίσω αν τον έβλεπα εντάξει στις προπονήσεις, συν τον Μανιάτη. Ο τρίτος χαφ; Ίσως ο Μοντέστο είναι μια λύση. Ή ο Ιμπαγάσα αρκεί να είναι έτοιμος. Ο Φετφατζίδης θέλει δουλειά ακόμα, του έχω πει 10 φορές να κάνει αυτό που επιτέλους έκανε με τον Εργοτέλη. Ντρίμπλα, απαλλαγή και σουτ. Ντρίμπλα, απαλλαγή και σουτ. Να κυνηγάει δίχτυα και να μην είναι λιγουλάκος. Αφού τα προσόντα τα έχει.
• Ένα πράγμα που δεν μου αρέσει φέτος στον Ολυμπιακό είναι τούτο:  Όταν παίρνουν τη μπάλα οι αντίπαλοι αμυντικοί και τη δίνουν στους χαφ τους, δεν βλέπω πίεση από τον Ολυμπιακό στο χώρο του κέντρου. Μόνο ο Μανιάτης λίγο. Περνάνε ανενόχλητοι οι αντίπαλοι και φτάνουν στην περιοχή μας. Προχθές η Ρεάλ έκανε τρομερή πίεση στο κέντρο μέσα στη Βαρκελώνη και τα πέθανε τα χαφ της Μπαρτσελόνα. Θέλει πίεση ο ΠΑΟΚ στα χαφ του. Αυτόν τον ΠΑΟΚ μπορεί να τον χτυπήσει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη, θέλει όμως ταχύτητα και ρυθμό.
• Μια που είπα για Ρεάλ πριν, άξιζε να προκριθεί στο Κύπελλο, μπορούσε να την κάνει τη μεγάλη ανατροπή μέσα στη Βαρκελώνη, στο πρώτο 20λεπτο έπρεπε να είναι το σκορ 0-3! Τους χαλάει τη δυναστεία φέτος ο Μουρίνιο, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η Ρεάλ παίρνει το πρωτάθλημα από τον Γενάρη! 7 βαθμούς ξέφυγε μπροστά. Βλέπεις τους ίδιους παίκτες με πέρσι να είναι πολύ καλύτεροι φέτος. Ο Μουρίνιο τους βελτίωσε.
Χαίρομαι για τον Καστίγιο, ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν πάλι, τις 2 τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει στην πλάτη του τον Άρη και δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό του. Παίκτη σαν τον Καστίγιο που είδα τώρα, δεν είχε ο Ολυμπιακός με τον Εργοτέλη.
Ο Βαλβέρδε σωστά δήλωσε ότι θέλει έναν παίκτη έτοιμο για τα χαφ. Έναν χάφαρο που λέω τόσο καιρό. Κι έναν εξτρέμ σπουδαίο χρειάζεται ο Ολυμπιακός.
Έχει σκάουτερς η ομάδα; Ρωτάω: Έχει σκάουτερς ο Ολυμπιακός; Τους βλέπουν τους παίκτες που παίρνουν; Τον Μακούν ένα ματς τον είδα και είπα στη στήλη «λυπάμαι, κρίμα, αυτός είναι ο σκύλος; Την πατήσαμε». Τον Ουρτάδο ένα ημίχρονο μου έφτανε για να φωνάξω  «ρε πού μπλέξαμε»…  Τον Κοστάντζο δύο ματς τον είδα και είπα στη στήλη «θα έχουμε μεγάλα προβλήματα με αυτόν τον λαχταρίδη». Για τον Γέστε τα έλεγα πριν καν τον δω! Μην πιάσω ένα- ένα τα ονόματα όλων αυτών που έφεραν. Ο Κοβάσεβιτς είναι ο αρχισκάουτερ λέει. Δεν ξέρω ποιος κάνει τις μεταγραφές, αυτό που ξέρω είναι ότι από το πιο γρήγορο πρωτάθλημα του κόσμου, το Ισπανικό, έρχονται οι πιο αργοί σαν παλαίμαχοι στον Ολυμπιακό! Ολυμπιακός είσαι, μην έρθουμε σιγά- σιγά στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ελληνικές ομάδες… Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό 5 βαθμούς μπροστά μας...  Έχουμε χάσει το μπούσουλά μας.
Ακόμα και με αυτά τα λάθη όμως στις φετινές μεταγραφές, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες από πέρσι που δεν τους έχει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Μιραλάς, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Τοροσίδη. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα, και μπορεί ακόμα να το πάρει.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: