Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Gold Cup: Ήττα-σοκ για Μεξικό!! (videos)

O Παναμάς κατέβαλε το Μεξικό με 2-1 και θα αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α., που απέκλεισαν την Ονδούρα, στον τελικό του φετινού Gold Cup.
Στο 61ο λεπτό, ο Ρομάν Τόρες μετέτρεψε κόρνερ του Γκάμπριελ Τόρες σε γκολ με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Παναμά, αν και ακολούθησαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες των Μεξικανών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Πριν από το 2-1, ο Μπλας Πέρες πέτυχε το 1-0 με δυνατό σουτ στο 13ο λεπτό, ενώ στο 26ο λεπτό ο Λουίς Μόντες ισοφάρισε σε 1-1.
Στο πρώτο, χρονικά, ημιτελικό του Gold Cup, οι Η.Π.Α. κέρδισαν την Ονδούρα με 3-1, χωρίς να εντυπωσιάσουν. Πάντως, ο πρώην στράικερ του Άρη, Έντι Τζόνσον, άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό, ενώ ο Λάντον Ντόνοβαν πέτυχε τα άλλα δύο γκολ των Αμερικανών στο 27ο και στο 53ο λεπτό. Στο 52ο μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Νέρι Μέντια.
Τέλος σημειώνουμε πως το Μεξικό κατέκτησε τα δύο τελευταία Gold Cup, ενώ βρέθηκε στον τελικό μαζί με τις Η.Π.Α. σε τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις. Το 2005, όμως, το ζευγάρι «έσπασε» πάλι εξαιτίας του Παναμά, το οποίο ηττήθηκε τότε στα πέναλτι από τους Αμερικανούς.
Παρακάτω τα αποτελέσματα των ημιτελικών:
Η.Π.Α.-Ονδούρα 3-1
Παναμάς-Μεξικό 2-1






Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: