Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πρώτες υπογραφές για το «99»

Στο τελικό στάδιο του πλάνου που έχει εκπονηθεί για το άρθρο 99, περνάει από σήμερα η ΚΑΕ Άρης. Το νομικό επιτελείο της ομάδας, σε συνδυασμό με τον διορισμένο από το Πρωτοδικείο νομικό που εποπτεύει την υπόθεση, αλλά και την διοίκηση της ΚΑΕ, συμφώνησαν στο τελικό σχέδιο συμφωνιών που θα υπογραφούν από τους πιστωτές. 
Από σήμερα, η ΚΑΕ Άρης θα αποστείλει στα χέρια εκείνων που έχουν ήδη συμφωνήσει προφορικά το σχέδιο, για να πάρει τις πρώτες γραπτές συμφωνίες που θα ανοίξουν τον δρόμο για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Πρόκειται για τις υποθέσεις του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, του Δημήτρη Βεργίνη, του Μιχάλη Τσαϊρέλη, του Λίνου Χρυσικόπουλου και  του Χρήστου Ταπούτου, που θα ανοίξουν τον «χορό» των συμφωνιών με τελικό στόχο την συμπλήρωση του 60% των πιστωτών που ορίζει ο νόμος για να ξεκλειδώσει η πόρτα του ευεργετικού άρθρου. 
Παράλληλα, το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ που «τρέχει» την υπόθεση του άρθρου 99, συγκεντρώνει και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και λοιπά έγγραφα, προκειμένου αυτά να αποσταλούν με έναν πλήρη φάκελο στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει ζητηθεί από την ΚΑΕ, μέχρι την προσεχή Παρασκευή. Το κεφάλαιο «δημόσιο» άλλωστε, αποτελεί το «κλειδί» για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι την επόμενη Τετάρτη, θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις από τους επιτελείς του Υπουργείου. 
Σήμερα, ο Γιώργος Οικονόμου αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία και με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Σε αυτήν την επικοινωνία θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της ΚΑΕ Άρης και θα αποφασιστεί η σειρά με την οποία θα συνεχίσουν την αποστολή του σχεδίου συμφωνιών, ώστε να επιτευχθούν γραπτές συμφωνίες με ακόμη περισσότερους πιστωτές.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: