Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μέταλιστ: «Συκοφάντες και ψεύτες οι Γάλλοι»

H υπόθεση στημένων αγώνων στις οποίες εμπλέκονται αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο CL (προσεχών ή πιθανών) ήταν στην καθημερινότητα τις τελευταίες εβδομάδες αλλά απ? ότι φαίνεται ο κύκλος δεν έχει κλείσει. Γαλλικό δημοσίευα υποστηρίζει ότι η Μέταλιστ κινδυνεύει με αποβολή από τον 3ο προκριματικό γύρο του CL επειδή εμπλέκεται σε στημένο αγώνα στο ουκρανικό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα για αγώνα που είχε διεξαχθεί στις 19 Απριλίου του 2008 (!!!) όταν είχε κερδίσει με 4-0 την Καρπάτι, την πρώην ομάδα του Λούκας Πέρεθ που στο διάστημα εκείνο δεν ήταν στο ρόστερ της.

Η ουκρανική δικαιοσύνη είχε επιληφθεί του θέματος και είχε τιμωρήσει τις δυο ομάδες κρίνοντάς ότι είχαν «στήσει» τον αγώνα για να βγει το 4-0! Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουκρανίας είχε προσφύγει στο CAS που όμως ακόμη δεν έχει βγάλει απόφαση και έχει «παγωμένη» την υπόθεση. Σύμφωνα λοιπόν με την γαλλική ιστοσελίδα «Le10sport.com», η ΟΥΕΦΑ ασχολείται πλέον με το συγκεκριμένο θέμα και μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει με τις υποθέσεις της Φενέρ και της Μπεσίκτας, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποβάλλει την Μέταλιστ από τον θεσμό!

Ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει πως η εικόνα του ΟΥΕΦΑ θα «τσαλακώνονταν» σε ότι αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αν η Μέταλιστ παρέμενε στον θεσμό και το CAS έβγαζε καταδικαστική απόφαση για την ουκρανική ομάδα.

Διάψευση και απειλή με μηνύσεις

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η διοίκηση της Μέταλιστ πήρε θέση για το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας το συκοφαντικό. Με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος Κονσταντίν Πιβοβάροβ αναφέρει: «Εμείς δηλώνουμε ότι διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε αγωγή κατά της γαλλικής εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση και παροτρύνουμε τους ουκρανούς συναδέλφους τους να μην ενδώσουν σε αυτές τις προκλήσεις. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ή υπόδειξη για πιθανά προβλήματα.

Κάθε μέρα επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους στην ΟΥΕΦΑ, πρόσφατα εκπρόσωπός μας ήταν στη Νιόν για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και κανείς δεν είπε μία λέξη για τέτοια αρνητικά θέματα. Αντιθέτως ήταν πολύ θετικά τα σχόλια, ακόμη και για την ομάδα μας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, το όμορφο γήπεδό μας και το επίπεδο των υποδομών μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίπονη προσπάθεια προετοιμασίας της ομάδας για τον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν αντιδρούμε σε προκλήσεις».

Θυμίζουμε ότι η ΟΥΕΦΑ επέτρεψε σε Φενέρ και Μπεσίκτας να παίξουν στους προκριματικούς γύρους με την σημείωση πως μέχρι τις 28 Αυγούστου το CAS θα πρέπει να βγάλει απόφαση και αν είναι καταδικαστική θα τις αποβάλλει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν μέχρι την Παρασκευή το CAS βγάλει απόφαση και τιμωρήσει την ουκρανική ομάδα, τότε σύμφωνα με την προκήρυξη του CL, ο ΠΑΟΚ θα περάσει άνευ αγώνα στα πλέι οφ.

Πράγμα που αν συμβεί θα είναι ο καλύτερος «μπουναμάς» για την ομάδα του Στέφενς αφού της εξασφαλίζει ταυτόχρονα την συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Όμως στον ΠΑΟΚ κρατούν μικρό καλάθι, Στέφενς και ποδοσφαιριστές σοφά πράττοντας δεν ασχολούνται με αυτό το σενάριο που προέκυψε από τη Γαλλία και προετοιμάζονται για τον δύσκολο και σημαντικό αγώνα της Τρίτης.metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: