Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

NOVA… και με τη βούλα η Σούπερ Λίγκα!!

NOVA… και με τη βούλα η Σούπερ ΛίγκαΤη συμφωνία με τη NOVA -ώστε η συνδρομητική τηλεόραση να προβάλλει ως το 2017 τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας- σφράγισε η διοργανώτρια. Μελέτη από εταιρεία ειδικών θα ζητηθεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας του πρωταθλήματος επικυρώθηκε το deal με τη συνδρομητική τηλεόραση, ώστε το τηλεοπτικό συμβόλαιο που λήγει το 2015 να διευρυνθεί κατά δυο ακόμα χρόνια.

Κάτι για το οποίο υπέγραψαν οι 17 από τις 18 ομάδες, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό -που θα είναι ελεύθερος από το 2015 να διαπραγματευτεί μόνος τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, αλλά μέχρι τότε τα παιχνίδια του θα προβάλλονται κανονικά από τη NOVA.

Όσο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, συζητήθηκε μεν κι αυτό στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο δεν ελήφθη κάποια απόφαση. Παρά την πρόθεση λοιπόν -μετά τα δυο χρόνια που το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 18 ομάδες αυτές να επανέλθουν στις 16- συμφωνήθηκε το θέμα να ανατεθεί σε εταιρεία ειδικών και εμπειρογνωμόνων.

Κι αφού εκείνη παραδώσει μια μελέτη για την εμπορικότητα του πρωταθλήματος (και το πόσες ομάδες αντέχει) η διοργανώτρια να κινηθεί αναλόγως.


Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας

«1/ Εγκρίθηκε η επέκταση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων για τις περιόδους 2015-16 και 2016-17 από 17 ΠΑΕ, πλην της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής και η υλοποίηση από αναγνωρισμένο Οίκο που θα επιλεγεί από τη Super League, οικονομοτεχνικής μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση περί αναδιάρθρωσης από την περίοδο 2015-16, αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και άλλων παραμέτρων που αφορούν στη δομή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων υποδομής Κ15-Κ17.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής και το συνοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: