Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο ενθουσιασμός της αβεβαιότητας!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την απόφαση του Γκουαρδιόλα να «τελειώσει» τον Μάριο Μάντζουκιτς και την αναζήτηση της Μπάγερν για επιθετικό.
Την περασμένη Πέμπτη (15/05) η γερμανική έκδοση του Eurosport αποκάλυψε ότι οι Μάριο Μάντζουκιτς και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ θα είναι εκτός αποστολής για τον τελικό του Βερολίνου με την Ντόρτμουντ. Και αν για τον δεύτερο ήταν αναμενόμενο μετά τον τραυματισμό του, για τον πρώτο ήταν έκπληξη. Μεγάλη μάλιστα.
Ο Κροάτης είχε χάσει τις προπονήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης με πρόβλημα τραυματισμού, όμως ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη τύπου αποκάλυψε ότι ήταν σε θέση να παίξει. «Είναι δική μου απόφαση για αγωνιστικούς λόγους» είπε, καθώς ήθελε να έχει πιο έτοιμους παίκτες στη διάθεσή του. Προφανώς και υπήρχε κάτι από πίσω. Ακόμη και ανέτοιμο, τον πρώτο σου σκόρερ τον έχεις τουλάχιστον στον πάγκο στον τελικό. Άλλωστε, τελικά ο Γκουαρδιόλα δίπλα του στο Βερολίνο αντί για 18 παίκτες είχε 17...
Η Bild έσπευσε να αποκαλύψει ότι ο Καταλανός τον είχε «τελειώσει». «Σου εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα σου ομάδα», φέρεται να του είπε. «Der Fremde», είχε γράψει η Süddeutsche πριν λίγες ημέρες. «Ο Ξένος», καθώς από όσα έβγαιναν προς τα έξω, η συμπεριφορά του Κροάτη είχε αλλάξει εδώ και καιρό. Είχε σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις και σπανίως άκουγες ή διάβαζες δηλώσεις του. Η σχέση του με τον Γκουαρδιόλα πέρασε από πολλά στάδια.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Καταλανός είχε δηλώσει ότι ο Μάντζουκιτς είχε κάνει εκπληκτική σεζόν με τον Χάινκες, όμως δεν ήταν ακόμα σε θέση να πει αν θα ταίριαζε στη δική του Μπάγερν. Το καλοκαίρι πέρασε με ιδέες και δοκιμές περί False 9, ενώ είχαμε και το σίριαλ της μεταγραφής του Λεβαντόφσκι. Ήταν φυσικό, η αβεβαιότητα να κάνει τα τερτίπια της στην ψυχολογία του Μάντζουκιτς. Εκείνος, όμως, δούλεψε στην προετοιμασία και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του.
«Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος στο ψηλό παιχνίδι στον κόσμο» και «δεν έχω συναντήσει άλλον επιθετικό σαν και αυτόν στην καριέρα μου. Τον λατρεύω», ήταν κάποιες από τις δηλώσεις του Γκουαρδιόλα τον περασμένο Οκτώβριο.
«Ο Πεπ έχει εξαιρετικές ιδέες. Αλληλεπιδρά εξαιρετικά με τους παίκτες. Με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι ο προπονητής μου δείχνει εμπιστοσύνη. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα, για να του το ανταποδώσω». Δηλώσεις του Μάντζουκιτς λίγες ημέρες νωρίτερα από τις παραπάνω.
Τα γκολ ήρθαν για τον 27χρονο επιθετικό, ο οποίος ανάγκασε τον Γκουαρδιόλα να προσθέσει ξανά τις σέντρες στο ρεπερτόριο της Μπάγερν. Ο πρώτος γύρος ήταν εξαιρετικός, με τον Μάντζουκιτς να κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του, πιέζοντας σωστά στην επίθεση και κάνοντας τα πάντα για να κερδίσει αυτό που του έλειπε. Την αναγνώριση.

Σε κάποιο σημείο είμαι σίγουρος ότι τα κατάφερε ανάμεσα στους οπαδούς και στον Γκουαρδιόλα, που έδειξε να εγκαταλείπει την ιδέα του False 9 (την οποία επανέφερε στο Champions League με τα γνωστά αποτελέσματα). Ήρθε, όμως, η ανακοίνωση της μεταγραφής του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και μαζί εκ νέου και τα προβλήματα.
Ο Μάντζουκιτς έμεινε για πρώτη φορά, όντας υγιής, εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, όμως μάλλον δεν πήρε το μάθημά του. Τότε, ο Ζάμερ είχε πει ότι το πρόβλημα ήταν η συμπεριφορά του στις προπονήσεις. «Δεν προπονήθηκε τόσο σκληρά όσο θα έπρεπε», είχε αποκαλύψει.
Η Süddeutsche έγραψε ότι ο επιθετικός της Μπάγερν έψαχνε ξεκάθαρη απάντηση από τον προπονητή του για το αν είναι στα πλάνα του για τη νέα σεζόν μετά την χειμερινή προετοιμασία. Απάντηση την οποία δεν πήρε ποτέ. Κάποια στιγμή φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης δύο μεγάλων «εγώ».

Η Bild έγραψε ότι ο Κροάτης συνέχισε με την ίδια αλαζονική συμπεριφορά. Μετά την βαριά ήττα από την Ρεάλ, μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Γκουαρδιόλα έδωσε έναν συγκινητικό λόγο στους παίκτες του, στον οποίο απολογήθηκε για τις λάθος επιλογές του στην τακτική. Ο Μάντζουκιτς, όμως, ήταν τελείως απαθής και η συμπεριφορά του τον πείραξε πάρα πολύ.
Στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Μόναχο μία απουσία έκανε αίσθηση μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο Κροάτης είχε αποφασίσει να φύγει νωρίτερα για την πατρίδα του και να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής για το Μουντιάλ. Σύμφωνα ξανά με την Bild πριν φύγει αποχαιρέτισε κάποιους από τους εργαζόμενους στο προπονητικό κέντρο, ενώ φρόντισε να μαζέψει και τα πράγματά του... «Ήταν δική του επιλογή να ταξιδέψει νωρίτερα και να ενταχθεί στην εθνική του ομάδα. Με στενοχωρεί αυτό το γεγονός, όμως τώρα δεν αλλάζει», σχολίασε ο Ρουμενίγκε.
Ενώ, λοιπόν, υπήρχε πρόθεση να ξεκινήσουν μέχρι και διαπραγματεύσεις για ανανέωση του συμβολαίου του (φτάνει στο τέλος του το 2016), η κατάσταση πλέον μοιάζει μη αναστρέψιμη. Μέχρι και δηλώσεις είχε κάνει ο Ρουμενίγκε, λέγοντας ότι ο Μάντζουκιτς τον ενημέρωσε ότι η απόφασή του να μείνει είναι οριστική.

«Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Αν, όμως, θέλει να φύγει, τότε μπορεί να μας το πει ο ίδιος ή ο ατζέντης του. Είναι σημαντικό όταν είσαι στην Μπάγερν να συμπεριφέρεσαι ανάλογα και να είσαι πειθαρχημένος», είπε ο Ρουμενίγκε, μάλλον αιφνιδιασμένος.
Οι στόχοι της Μπάγερν για το καλοκαίρι δεν έχουν τεθεί στο σύνολό τους. Ήταν δεδομένο εδώ και καιρό ότι οι Βαυαροί ψάχνουν κεντρικό αμυντικό, ήταν σίγουρο ότι θα αποκτήσουν ακόμη έναν μέσο μετά από υπόδειξη του Γκουαρδιόλα, ενώ υπήρχε και περίπτωση να αποκτηθεί ακόμη ένας αμυντικός για τα άκρα. Ήδη έχουν υπογράψει οι Ρόντε και Λεβαντόφσκι και σίγουρα δε θα είναι οι μόνοι.
Η διαφαινόμενη πώληση του Μάντζουκιτς, που φαίνεται ότι δεν άντεξε στην ιδέα μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν, ότι θα είναι το Νο 2, τους αναγκάζει να βγουν στην αγορά και για επιθετικό. Η μεταγραφική σεζόν ήταν ήδη πολύ ενδιαφέρουσα, όμως γίνεται ακόμη πιο πολύ μέρα με τη μέρα. Μόλις «χωνευτεί» η αποχώρηση του Μάντζουκιτς, η αβεβαιότητα - όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς - θα φέρει και... μεταγραφικό ενθουσιασμό.
Υ.Γ.: Σύμφωνα με τον Ρουμενίγκε δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, αν θα προταθεί νέο συμβόλαιο (μονοετές φυσικά) στον Πισάρο. Όσο φτάναμε στο τέλος της σεζόν, όμως, μοιάζει όλο και πιο «σωστό» να μείνει ο Περουβιανός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: