Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συμφωνία και με τον Μάρτιν Γιολ!!

Προφορική συμφωνία και με τον Μάρτιν Γιολ έχει συνάψει η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου ο Ολλανδός προπονητής να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Συμφωνία και με τον Μάρτιν Γιολ
Ο πρώτος τεχνικός που ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσει με την ομοσπονδία το ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης ήταν ο Μάρτιν Γιολ. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή τον προηγούμενο μήνα, ο πρώην προπονητής της Φούλαμ παρουσίασε το αγωνιστικό σχέδιο του, ενώ έγινε κουβέντα και για το οικονομικό σκέλος. Οι τότε απαιτήσεις του 58χρονου Ολλανδού ήταν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ χωρίς το μπόνους πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας.

Σε εκείνο το σημείο «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία, αλλά εσχάτως ο Μάρτιν Γιολ ενημέρωσε μέσω του μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα ότι ρίχνει κατά πολύ το κασέ του. Το 1 εκατ. ευρώ έγινε 650.000 ευρώ και πλέον η ΕΠΟ τον έχει τοποθετήσει ίσως και στην πρώτη θέση της λίστας των υποψήφιων αντικαταστατών του Φερνάντο Σάντος.

Η όποια επιφυλακτικότητα έγκειται στο ότι ορισμένα στελέχη της ομοσπονδίας εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ταιριάξει η φιλοσοφία του Μάρτιν Γιολ στο αγωνιστικό πλάνο της Εθνικής. Πρόκειται για έναν έμπειρο τεχνικό με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. Τότεναμ, Φούλαμ) και την Μπουντεσλίγκα (σ.σ. Αμβούργο), ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Άγιαξ, τη σεζόν 2009-2010. Την τελευταία διετία ήταν προπονητής του Γιώργου Καραγκούνη στη Φούλαμ.

Από την πλευρά του Ολλανδού τεχνικού υπάρχει διάθεση να εργαστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό της Εθνικής. Άλλωστε, ο ίδιος είναι λάτρης της χώρας μας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Κρήτη. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι «παίζει» σταθερά ψηλά το όνομα του Μάρκο Ταρντέλι, με τον οποίο υπάρχει καταρχήν συμφωνία στα 450.000 ευρώ ετησίως.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και ο Χουάντε Ράμος, όμως δεν υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Το συμβόλαιο του Ισπανού με την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ ολοκληρώνεται και αναμένονται νεότερα πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα σχετικά με το μέλλον του. Να θυμίσουμε ότι το διαθέσιμο μπάτζετ της ΕΠΟ για τον προπονητή κυμαίνεται μέχρι τις 750.000 ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο και το πριμ στις 250.000 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: