Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ψάχνει το επόμενο τζακ-ποτ ο Παναθηναϊκός!!

Με την αποτίμηση των περσινών μεταγραφών να πλησιάζει το άριστα, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις ελπίζοντας σε ανάλογο ποσοστό επιτυχίας.

Ψάχνει το επόμενο τζακ-ποτ ο Παναθηναϊκός
Καθόλου χρόνο δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να περάσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν.

Ο σχεδιασμός επί της ουσίας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα, αφού ο Νίκος Νταμπίζας ακόμη και μεσούσης της περιόδου τσέκαρε υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League γεννά ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, όμως οι «πράσινοι» από τη στιγμή που δεν έχουν στο «τσεπάκι» την παρουσία τους στους ομίλους, δεν μπορούν να ανοιχτούν οικονομικά.

Κάτι που πιθανότατα δεν θα έκαναν έτσι κι αλλιώς για δύο λόγους. Πρώτον, διότι η οικονομική εξυγίανση παραμένει απόλυτη προτεραιότητα (κανείς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις αδειοδοτήσεις των επομένων ετών με σπατάλες) και δεύτερον επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει το ήδη επιτυχημένο μοντέλο της περασμένης περιόδου.

Η προσπάθεια απόκτησης του Κιρχ –άσχετα με το αν δεν είχε ευτυχή κατάληξη- ήταν ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο θα κινηθεί η ομάδα. Στόχος είναι, αν είναι δυνατόν μέχρι τις 28 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία, να έχουν προστεθεί τρεις ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ. Όπως ξέρουν πια ακόμη και οι… πέτρες, το «τριφύλλι» ψάχνει δεξί στόπερ, σέντερ μπακ και ένα χαφ, αλλά υπάρχει μια ακόμη παράμετρος που ενδεχομένως μεταβάλει τις ισορροπίες και ενδεχομένως τις προτεραιότητες. Οι δανεικοί. Τόσο ο Σίντενφελντ όσο και ο Αμπέντ κέρδισαν με το σπαθί τους θέσεις στην ενδεκάδα και αν οι συζητήσεις με Ντιναμό Μόσχας και Νιούκαστλ δεν έχουν ευτυχή κατάληξη, οι «πράσινοι» θα είναι αναγκασμένοι να ψαχτούν και να τρέξουν.

Στα παραπάνω πάντως, αξίζει να προσθέσει κανείς δύο συνισταμένες που πιθανότατα θα παίξουν το ρόλο τους στην τελική εικόνα του ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για πράγματα που σίγουρα έχουν ήδη συζητηθεί από την τριανδρία Αναστασίου-Νταμπίζα-Σαραβάκου, αλλά μπορούν να φανούν ΜΟΝΟ αφού ξεκινήσει η προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια. Το ένα το είδαμε και πέρυσι, πιστώνεται στον τεχνικό της ομάδας και είναι ένα κόλπο που ίσως επαναληφθεί. Το να δούμε δηλαδή παίκτες από τις Ακαδημίες να φωνάζουν βροντερό «παρών» και να αρπάζουν ό,τι ευκαιρία τους παρουσιαστεί από τα μαλλιά. Μια τέτοια εξέλιξη θα έκανε φυσικά τους πάντες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Δυστυχώς, όμως, στο ποδόσφαιρο οι εκπλήξεις δεν είναι πάντα ευχάριστες.

Υπάρχουν και οι δυσάρεστες. Και τέτοιες θα προκύψουν αν αποδειχθεί πως Πέτριτς και Μπαϊράμι που αποκτήθηκαν με πολλές ελπίδες και προοπτικές, εμποδιστούν από τα επιρρεπή σε τραυματισμούς κορμιά τους στο να κάνουν τη διαφορά και αναγκάσουν το «τριφύλλι» να ψάξει άλλες λύσεις.

Γιατί είπαμε, έπιασε τζακ-ποτ ο Παναθηναϊκός σε πολλές από τις περσινές κινήσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα συμβαίνει κάθε χρόνο. Οπότε από αυτήν την άποψη, η δουλειά φέτος δείχνει δυσκολότερη. Το καλό για το «τριφύλλι» είναι πως την έχει αναθέσει σε χέρια που έχει αποδειχτεί πως είναι ικανά και τα κατάφεραν όταν σχεδόν κανένας (με εξαίρεση ίσως τον Γιάννη Αλαφούζο και μερικούς… τρελούς ακόμη) δεν τους περιέβαλε με εμπιστοσύνη… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: