Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Να τον τρέξει και να απειλήσει…!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να μπει στο Φάληρο σαν να παίζει γηπεδούχος στη Λεωφόρο!
Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, εκτός από το να έχει ψυχή και πάθος, τα κλασικά που λέμε σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται να βγει στο γήπεδο με τη νοοτροπία, ότι παίζει στην Λεωφόρο. Τι εννοώ; Να βγει και να απειλήσει, να πρεσάρει, να τον τρέξει τον Ολυμπιακό. Στον πρώτο γύρο αυτό έκανε, έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Μέντες, τον Φιγκερόα και στο τέλος έχασε το παιχνίδι με το γκολ του Μήτρογλου. Με την ίδια νοοτροπία πρέπει να παίξει και σε αυτό το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έστω και αν παίζει στο σπίτι του αντιπάλου του σε εχθρική ατμόσφαιρα. Οι παίκτες του , πρέπει να βγουν στο γήπεδο και να απειλήσουν τον Ολυμπιακό, να κρατήσουν μπάλα, να δημιουργήσουν .
Αλλιώς, αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει, ούτε μπάλα να κρατήσει, ούτε να απειλήσει τον αντίπαλο, τότε αργά , η γρήγορα θα το δεχθεί το γκολ. Εξάλλου και πέρυσι που και οι δύο ομάδες ήταν χειρότερες από τις φετινές ο Παναθηναϊκός πήγε για νίκη στο Καραϊσκάκη και δεν τα κατάφερε να την πάρει, διότι ισοφαρίστηκε την τελευταία στιγμή, πάλι ο Μήτρογλου. Γενικά στα δύο τελευταία ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έχει σταθεί σαν ίσος προς ίσο και έχει χάσει τους βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Λέτε να αλλάξει αυτή την φορά η τύχη και να πάρει βαθμούς στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός; Το λέω διότι αυτά στα ποδόσφαιρο , όταν τα κάνεις στον άλλον, τα παθαίνεις και από τον άλλο και το αντίθετο.
Πάντως ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του στοιχείο και να το βγάλει στο ντέρμπι. Τα πολλά τρεξίματα και το πρέσινγκ. Ετσι κέρδισε άνετα τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, έτσι έπαιξε τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο. Και από κει και πέρα επειδή ντέρμπι είναι και δεν μπορείς να κάνεις πολλές ευκαιρίες θα πρέπει οι παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι αποτελεσματικοί. Σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο. Και σε αυτό το ματς έχω απαιτήσεις από τον Μπέργκ, που είναι ο πιο έμπειρος και χαρισματικός παίκτης της ομάδας να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία.
Όπως απαιτήσεις έχω και από τον Πράνιτς, να κάνει ένα μεστό παιχνίδι, από τον Σίλντεφελντ να παίξει, όπως έπαιξε πέρυσι με τον ΠΑΟΚ(ήτταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του), γενικά σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι μπροστάρηδες οι πιο έμπειροι παίκτες. Επίσης πρέπει να ανταποκριθεί η ομάδα στην πίεση που θα δεχθεί από τον αντίπαλο και φυσικά να αποφύγει τα ανόητα λάθη η άμυνα. Και βέβαια όλοι οι παίκτες να έχουν απόλυτη συγκέντρωση στα στημένα. Εκεί που ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός.
ΥΓ: Πραγματικά εύχομαι ο Σιδηρόπουλος να περάσει απαρατήρητος. Το εύχομαι, αλλά δεν το βλέπω….
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: