Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τα δυο (περίεργα) πρόσωπα της ΑΕΚ...!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την (δικαιολογημένα) παράξενη αγωνιστική εικόνα της Ενωσης και... ουρλιάζει: 'Ημαρτον με Τσιώλη!
Κανονικά πρέπει να αρχίσω από το ματς και την εικόνα της ΑΕΚ στη νίκη επί του Α.Ο.Α.Ν στην Κρήτη και τον Αγιο Νικόλαο και όχι από το τέλος, τον Σάκη Τσιώλη δηλαδή και τη νέα (κάθε δίμηνο γράφουν για τον Ελληνα τεχνικό) αναπαραγωγή φημών...!!!
Δεν περίμενα το αυτονόητο, τη νίκη της ομάδας του Δέλλα κοινώς, για να γράψω πάλι ότι όσοι αναπαράγουν τις φήμες περί Τσιώλη είναι (εκτός από αστείοι) προφανώς άσχετοι με το αντικείμενο, ειδικά εκείνοι που επιχειρηματολογούν και υπέρ του. Αφενός ο συγκεκριμένος προπονητής έριξε άκυρο στην ΑΕΚ (όταν του ζητήθηκε να αναλάβει προ Βλάχου) και έπειτα δεν... ίδρωσε να κόψει βαθμό απ' τον Αρη μη χαλάσει τους φίλους της πρώην ομάδας του.
Εγώ δεν ξέρω από δημόσιες σχέσεις. Γι' αυτό και... ουρλιάζω: Ημαρτον με τον Τσιώλη και ταυτόχρονα μακριά απ' την ΑΕΚ. Αλλωστε και ως τεχνικό να τον κρίνουμε δεν είναι δα και τομή στο ποδόσφαιρο ο Σάκης. Μην τρελαθώ... Να 'χει καλή τύχη, του εύχομαι επιτυχίες πολλές (όταν θα παίζει με άλλες ομάδες αντίπαλος), υγεία και να χαίρεται τα αγαπημένα του πρόσωπα να τα δει όπως επιθυμεί. Αλλά μακριά απ' την ΑΕΚ.
Θα μου γράψει κανείς: ''Σώπα ρε Τσακίρη, νταβά στην ΑΕΚ σε βάλαμε;''. Προφανώς και όχι την άποψή μου καταθέτω, εγώ δεν αποφασίζω και πιστέψτε με αν ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Μπάγεβιτς επιθυμούν να συνεργαστούν με κόουτς Τσιώλη ούτε που θα ασχοληθούν τι λέει – γράφει ο κάθε ένας σαν κι εμένα... Απλά επαναλαμβάνω την άποψή μου καταγράφω και παραπάνω δικαιολογώ και το γιατί...
''Και γουστάρεις τον μαθητευόμενο Δέλλα;'', θα πει κάποιος άλλος... Συγχωρέστε με αλλά 1000000% προτιμώ τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ. Γνωρίζω ότι είναι δουλευταράς, ότι έχει τεράστια και πανίσχυρη προσωπικότητα (και σούζα τα αποδυτήρια) και φυσικά ότι τώρα μαθαίνει! Δεν αποφάσισε νταηλίκι ο «Τράι» να γίνει προπονητής στην Ενωση.
Ο Δέλλας επιλέχθηκε από τους Μελισσανίδη – Μπάγεβιτς προκειμένου να δημιουργήσει η ΑΕΚ έναν ικανό τεχνικό και να πορευτεί μαζί του. Αυτό γίνεται τώρα στην Ενωση και όποιος δεν έχει υπομονή και δεν αντέχει να βλέπει στην Γ' Εθνική κατηγορία να χτίζεται ένας κόουτς απλά έχει εμπάθεια και διαφορετική άποψη. Κακό δεν είναι πάντως για να είμαι δίκαιος, αλλά ξεχνάμε πολλά...
Με την παραπάνω παράγραφο δίνω μία... ασίστ στον εαυτό μου για να γράψω για το αγωνιστικό και το ματς με τον Α.Ο.Α.Ν και να επανέλθω στο θέμα «Τράι» καταλήγοντας τούτο το άρθρο.
Η ΑΕΚ επικράτησε με 6-1, πολύ εύκολα, όμως η εικόνα της είχε διπλή όψη όπως κάθε (δυστυχώς) νόμισμα.
Ξεκίνησε δυνατά η ομάδα του Δέλλα. Για 25 λεπτά σωστό ποδόσφαιρο, ορθολογική ανάπτυξη, προσπάθειες από άκρα και άξονα, ένα χαμένο (ανύπαρκτο) πέναλτι, ένα γκολ και δυο καλές στημένες μπάλες (εκτελεστής ο Πόποβιτς, το μόνο καλό που έκανε, δεν καταλαβαίνω πώς έχει γίνει έτσι αυτό το παιδί ποδοσφαιρικά, εξαφανισμένος από την άφιξή του έως τώρα) και ισάριθμες ευκαιρίες με κεφαλιά του Σταθάκη.
Μετά μπλακ – άουτ. Αδικαιολόγητο. Δεν έκανε τίποτα η ΑΕΚ έως και το τυχερό γκολ του Ντακόλ στο 67' (που έμεινε στον πάγκο για την εικόνα που είχε στο Μενίδι και με τα 4 γκολ έδειξε να πήρε σοβαρά το μήνυμα του Δέλλα) που της έδωσε ξανά την ώθηση που χρειαζόταν και σημείωσε 3 γκολ σε 3 λεπτά και 4 τέρματα σε δέκα λεπτά αντίστοιχα. Ηταν το γκολ της ισοφάρισης που ήρθε από τους γηπεδούχους και σόκαρε τους παίκτες της Ενωσης; Τι να πω... Απαράδεκτη συμπεριφορά.
Ωστόσο, αντέδρασε η ομάδα, λύθηκε και πήρε εύκολη νίκη σε ένα ματς που στράβωνε... Εχουν δικαιολογίες και οι παίκτες. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Μπορώ να τους κράζω επί μέρες αλλά θα ήμουν πρόστυχος και αλήτης αν δεν ανέφερα και τις δικαιολογίες τους. Η πιο βασική είναι αυτή η (δικαιολογημένη απ' τα ΜΜΕ) μεταγραφολογία που τους επηρεάζει.
Μην ξεχνάτε πως τα περισσότερα είναι παιδιά στο ρόστερ της ΑΕΚ και διαβάζουν για οκτώ ήδη ολοκληρωμένες μεταγραφές (θέσεις, παίκτες, τα πάντα) και για άλλες 5-6 προσθήκες που θα γίνουν! Κάντε την πρόσθεση... Από 12 έως 15 θα έρθουν στην Ενωση και δυστυχώς θα πάρουν τις θέσεις των νυν... Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση λοιπόν. Θα μου πείτε: ''Να μάθουν με την πίεση'' και συμφωνώ, αλλά έτσι μαθαίνουν, τώρα και μπορεί να τους παίρνει κι από κάτω!
Επανέρχομαι στον Δέλλα για να σημειώσω πως αν δεν θέλουν και δεν έχουν υπομονή στα Σπάτα και στην ΑΕΚ ας τον διώξουν, αν όμως έχουν στόχο και επιθυμία να δημιουργήσουν κάτι πολύ δυνατό να τον κρατήσουν, να συνεχίσουν να τον στηρίζουν και να επικοινωνήσουν αυτό που οι ίδιοι λένε: ότι πρόκειται για δουλευταρά και πολύ ικανό στη δουλειά του...
Υγ: Σούπερ ο Ανάκογλου... Αυτόν έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Ενα γκολ προσωπικό με εξαιρετική ενέργεια, ένα σούπερ ψαλιδάκι και ασίστ. Ετσι έχει θέση ηγέτη στο ρόστερ, αλλιώς δεν έχει καν θέση...! Αυτός πρέπει να το εμπεδώσει, τι αξίζει και σε τι βαθμό το αποδεικνύει έως τώρα. Ο Πλατέλλας κι άλλο ματς εκτός... χρόνου! Μπορεί να 'χει κουραστεί γιατί είναι ότι καλύτερο έως τώρα φέτος. Αν νιώθει έτσι ας το πει ο ίδιος, δεν είναι παιδάκι, 26 στα 27 είναι...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: