Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Tο κοράκι για το ντέρμπυ, η γκέλα και η γκρίνια!!

O θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στη στήλη του στον sportdog δύο λόγια για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, που θα "σφυρίξει" σήμερα στο Φάληρο... Ο Σιδηρόπουλος είναι σήμερα ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής. Ποιος το λέει αυτό; Η UEFA, όχι εγώ, ούτε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ που τον όρισε στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Και βγήκε ο κύριος Σταμάτης Βελής και είπε ότι το κοράκι είναι στημένο κι έχει εντολή να καθαρίσει τη μπουγάδα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Γιατί ξηγήθηκε έτσι ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα; Πρώτα δυο λόγια για τον μπάτσο Σιδηρόπουλο.
Είναι Δραμινός, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στη Ρόδο διότι είναι προϊστάμενος στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, επικεφαλής σε ειδική μονάδα του Νοτίου Αιγαίου.
Πρώτο ματς του Τάσου Σιδηρόπουλου στο πρωτάθλημα ήταν το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός όπου ο πρωταθλητής έκανε την πρώτη του γκέλα (0-0), και πρώτα ο Σάββας Θεοδωρίδης, μετά οι εφημερίδες του Ολυμπιακού του τα έχωσαν με βαρύτατες εκφράσεις. Δημιουργήθηκε ένα τέτοιο κλίμα και για ένα διάστημα ο Σιδηρόπουλος εξαφανίστηκε, δεν τον έβαζαν να παίζει.
Αρχές Φεβρουαρίου στη Λισαβώνα έγινε το σεμινάριο για τους διαιτητές της κατηγορίας Ελίτ. Ο Σιδηρόπουλος δεν είναι ελίτ, είναι στην Αʼ ευρωπαϊκή κατηγορία. Στο εν λόγω σεμινάριο, που διοργανώνεται από την UEFA δυο φορές το χρόνο καλούνται και κάποιοι της Α΄κατηγορίας και παρακολουθούν τις εργασίες ειδικά για τους τοπ ρέφερυ.
Δυο φορές στο πρωτάθλημα σφύριξε τον Παναθηναϊκό ο Σιδηρόπουλος και τις δυο φορές οι πράσινοι κέρδισαν, 4-0 στο ΟΑΚΑ την Καλλονή και 1-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο.
Τα παράπονα του Παναθηναϊκού είναι από το παιχνίδι του περασμένου πρωταθλήματος, στο ΟΑΚΑ, με ΠΑΣ Γιάννενα, όπου ο Σιδηρόπουλος, διαιτητής που δεν «παίζει» με κάρτες, είχε αποβάλλει τον Κατσουράνη. Θυμίζω ότι ο παίκτης, σαν αρχηγός του Παναθηναϊκού έφαγε έξι αγωνιστικές, επειδή είχε εξυβρίσει τον διαιτητή και παραδέχθηκε ότι τον είχε μπινελικώσει. Πριν λήξει η ποινή του ο Κατσουράνης είχε λύσει το συμβόλαιό του με Παναθηναϊκό.
Ο Βελής στήριξε την υποψία του ότι ο Σιδηρόπουλος θα παίξει στο ντέρμπυ με εντολές να σφάξει τον Παναθηναϊκό λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας αλλά και επηρεασμένος από την ανακοίνωση «κύκλων» της πράσινης ΠΑΕ, αμέσως μετά τον ορισμό του διεθνή διαιτητή. Οι οποίοι «κύκλοι» είπαν το εξής συβυλλικό: Ελπίζουμε ο διαιτητής να είναι νηφάλιος. Γιατί;

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ήταν ή, όχι ο Σιδηρόπουλος στο σεμινάριο στη Καρδίτσα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Αμέσως μετά τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού «κύκλοι» της αθηναϊκής ΠΑΕ αφού εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το εν λόγω κοράκι, είπαν και το εξής σιβυλλικό: Ελπίζουμε ο διαιτητής να είναι νηφάλιος. Κάπως έτσι. Τι σημαίνει αυτό;
Ο Κυριάκος Θωμαϊδης της εκπομπής Η Δίκη της Δευτέρας είχε υποστηρίξει ότι στο σεμινάριο διαιτητών που έγινε στην Καρδίτσα, ο Σιδηρόπουλος μεταφέρθηκε σε κατάσταση μέθης στο νοσοκομείο.
Δεν είναι έτσι. Ο αποδυτηριάκιας, επειδή δεν έχει γραφτεί τίποτα περί αυτού του «επεισοδίου», θα πει τι ακριβώς έπαιξε. Πράγματι, ο Σιδηρόπουλος είχε πιει, όμως ελάχιστα, όχι περισσότερο από δύο ποτήρια, και πράγματι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Κάποια πράγματα είναι πολύ προσωπικά. Και δεν επιτρέπεται να τα ακουμπάς στο όνομα του κωλοποδοσφαίρου, της κωλοδιαιτησίας. Τέλος πάντων, μια που το πράμα έφθασε μέχρι εκεί, να πούμε τι συνέβη.
Τηλεφώνησε στην Καρδίτσα η γυναίκα του 34χρονου διαιτητή και του γνωστοποίησε ένα μαύρο γεγονός. Ότι απέβαλε. Ο αστυνομικός Σιδηρόπουλος ένοιωσε εκείνη τη στιγμή να του βγάζει κόκκινη κάρτα η ζωή. Βρέθηκε εκτός εαυτού.
Κάτι τελευταίο: Μέσα στα πέντε καλύτερα ζευγάρια αντιπάλων στο φετινό γιουρόπα ληγκ ήταν το Βικτόρια Πλζεν-Σαχτάρ Ντονέσκ που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος, ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας διαιτητής, σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: