Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αργεντίνικη… μαγεία!!

Με τρεις Αργεντινούς παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να συνδυάζονται εξαιρετικά, οι Αρκάδες πανηγύρισαν νέα νίκη στο γήπεδό τους επί του «μαχητικού» Πανθρακικού με σκορ 1-0!

Αργεντίνικη… μαγεία!
Στην Τρίπολη έριχνε… καρέκλες. Θέαμα σοβαρό δεν είδαμε. Αλλά, ακόμα κι έτσι ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε το… κλειδί της νίκης!

Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Πανθρακικού για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χάρη στην κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (54’) κι ενώ πέραν του Αργεντινού, στη φάση συνδυάστηκαν ακόμα δύο συμπατριώτες του (Ουσέρο, Καράσκο).

Οι νικητές έφτασαν τους 48 βαθμούς και προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό (έχει ματς λιγότερο), ενώ οι Θρακιώτες έμειναν στους 34, αλλά παραμένουν… ήσυχοι για την παραμονή.

Το ματς:

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγώνα με περισσότερη όρεξη, διάθεση και… νεύρο για να δείξει πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Πανθρακικός απ’ την άλλη δεν άφηνε περιθώρια, έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να φανούν πραγματικά απειλητικοί. Διότι καλές οι κεφαλιές των Γκοϊάν και Χουάνμα, αλλά ήταν απλώς υποψίες κι όχι κανονικές ευκαιρίες για να αλλάξουν οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και χειρότερα γινόταν το πράγμα, με τους δύο «μονομάχους» να μην μπορούν να… απλώσουν το παιχνίδι τους.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα ήρθε στο 40’. Και μάλιστα ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Καθάριος βρήκε το χώρο και τον χρόνο μέσα στην περιοχή των Αρκάδων, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα διαγώνια άουτ. Και κάπως έτσι οι 22 ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει, το θέαμα να είναι κακό και όλους εμάς να ελπίζουμε πως… κάτι θα γίνει και θα δούμε μια καλύτερη συνέχεια στο υπόλοιπο της αναμέτρησης!

Και τελικά αυτό το κάτι που περιμέναμε, ήρθε αρκετά γρήγορα και μάλιστα με πολύ «όμορφο» τρόπο. Διότι οι τρεις Αργεντίνοι παίκτες των γηπεδούχων συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ήρθε το γκολ! Ο Ουσέρο πάτησε την μπάλα για τον Καράσκο, εκείνος έκανε την «γλυκιά» σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Ντε Μπλάσις –με ένα τρόπο που δεν συνηθίζει- έπιασε την κεφαλιά στο 54’, «εκτέλεσε» τον Αθανασιάδη και έγραψε το 1-0, με την βροχή να ‘χει δυναμώσει και –λογικά- να δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών. Μέχρι το 70’ ο Αστέρας είχε ακόμα 2-3 καλές στιγμές για να «τελειώσει» το ματς, ωστόσο Μπαράλες και Ζησόπουλος δεν μπορούσαν να βρουν στόχο.

Και στο τελευταίο τέταρτο, ο Μάντζιος δεν είχε τίποτα να χάσει. Έκανε τις αλλαγές του, ρίσκαρε για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι πως οι Θρακιώτες το κυνήγησαν πολύ. Πήραν την κατοχή της μπάλας, έγιναν πιο κινητικοί, έκλεισαν τους Αρκάδες στα καρέ τους και πίεσαν για κάποιο τέρμα που θα έφερνε την ισοφάριση. Ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις τους είτε σταματούσαν στα σώματα, είτε έφευγαν απευθείας άουτ, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 υπέρ του Αστέρα και να φτάσει σε ακόμα μια νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Παπαχρήστος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Χουάνμα (46’ Μπαράλες), Ντε Μπλάσις, Καράσκο

Στον πάγκο: Ερνάντεζ, Κουρμπέλης, Κάφα, Σέτι, Βάλντο, Ναβάρο

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου (86’ Μπαϊκαρά), Σαμπάτ, Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Ντος Σάντος, Εμπόου, Τζανής, Καθάριος, Ιγκόρ

Στον πάγκο: Σέρεμετ, Τριανταφύλλου, Χασομέρης, Μολίνα, Ρίζος, ΠασχαλάκηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: