Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Όταν δεν μαθαίνεις, ξαναπαθαίνεις...!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πόσο ακριβά πληρώνει ο ΑΡΗΣ το γεγονός ότι ο κόσμος μπορεί πλέον να αντιληφθεί ποιος τον οδηγεί στον υποβιβασμό
Δυστυχώς για δεύτερη φορά ο ΑΡΗΣ οδηγείται στην Β εθνική από τους ίδιους ανθρώπους. Το 2004 ο πόνος και η πίκρα δεν έγιναν μάθημα. Πολύ απλά τότε ο κόσμος του ΑΡΗ έπαθε και στην πορεία πάρα πολλοί κατάλαβαν και έμαθαν.
Πέρσι οι μόνοι που έσωσαν τον ΑΡΗ ήταν οι παίκτες της ομάδας. Παρά τις μπούρδες που κυκλοφόρησαν και μάλιστα τις άφηναν να εννοηθούν και διάφορες παραγοντάρες για να καπηλευτούν την σωτηρία, αυτή κερδήθηκε από τους παίκτες κυρίως μέσα στο Περιστέρι. Τα υπόλοιπα με 1-2 αδιάφορους αντιπάλους τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν εύκολα σε συνδυασμό με την μεγάλη... προσπάθεια της ΑΕΚ να υποβιβαστεί. 
Φέτος ο ΑΡΗΣ είχε τελείως διαφορετικές προοπτικές, ώστε να περάσει μία ήρεμη χρονιά, αλλά η διοίκηση Ηλιάδη με τις επιλογές της που έχουν σημειώσει ουκ ολίγες φορές πριν ακόμα τις ενεργοποιήσει (Χατζηνικολάου, Μούτας) κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται αντί να ενισχύσει την ομάδα να την αποδυναμώσει.
Η διοίκηση Ηλιάδη συγκέντρωσε σε 15 παιχνίδια, 11 βαθμούς και παρέδωσε την ομάδα 1 βαθμό πάνω από την τελευταία θέση που βρίσκονταν ο Απόλλωνας και 1 βαθμό κάτω από τα μπαράζ και την απευθείας σωτηρία που ισοβαθμούσαν Βέροια και Πλατανιάς.
Ανέλαβε η διοίκηση Σκόρδα που στην Γενική Συνέλευση ανέφερε ότι έχει την τεχνογνωσία, το πλάνο και τις επαφές που θα σώσουν την ομάδα. Αυτή την φορά δεν χρειαζόταν να περπατήσει στο νερό όπως πέρσι κατά δήλωσή του ο κ. Σκόρδας, αλλά να πάρει 1 βαθμό παραπάνω από την Βέροια και τον Απόλλωνα Σμύρνης σε 19 αγώνες!!! Μάλιστα όλα αυτά έχοντας και τις δυο ομάδες στο Κλ. Βικελίδης. Σε 12 ματς η διοίκηση Σκόρδα, που επέλεξε να διώξει την δεύτερη μέρα έλευσής της ,τον Μιλίνκοβιτς και να φέρει τον Σ. Παπαδόπουλο, έχει 8 βαθμούς. Η Βέροια είναι πλέον 5 βαθμούς πιο πάνω, ο Απόλλωνας 7 και έχει και την ισοβαθμία.
Ο ΑΡΗΣ έχει μαθηματικές ελπίδες παραμονής, αλλά και σήμερα έδειξε ότι ακόμα και τον αδιάφορο αντίπαλο μόνο κατά τύχη μπορεί να τον κερδίσει. Αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ και σήμερα ήταν ανύπαρκτος και δυστυχώς για μία ακόμα φορά πρέπει να φτάσει στον υποβιβασμό για να αντιληφθούν και οι τελευταίοι τον... παρατεταμένο παπά των ανθρώπων που και πάλι ο ΑΡΗΣ πέφτει στα χέρια τους, αλλά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς.
Πριν ακόμα αναλάβει η διοίκηση Σκόρδα είχα σημειώσει ότι θα μας οδηγήσει στην Β΄εθνική ή για την ακρίβεια στην Γ εθνική. Πέρα από τον τρόπο που ενεργεί και διοικεί ήταν και είναι ο άνθρωπος που αποτελεί την μόνιμη πηγή διχόνοιας. Και με διχόνοια, σωτηρία δεν μπορεί να έρθει. Μετά το ματς επισήμως η ΠΑΕ ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις παραίτησης της διοίκησης. Γιατί άραγε; Τώρα πλέον είναι αργά. Που πήγε η σωτηρία 100%. Που πήγαν οι επαφές και η τεχνογνωσία; Που πήγε το πλάνο για το 99; Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ για να σωθεί πρέπει κάποιος άλλος να κάνει ότι έκανε η ΑΕΚ φέτος. Αν και μάλλον φέτος αυτός που έκανε ότι η ΑΕΚ πέρσι, είναι ο ΑΡΗΣ...
Το θέμα είναι αν θα υπάρξει σχέδιο ανάλογο της ΑΕΚ για την επάνοδο...
ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ όπου και αν παίζει του χρόνου, δεν θα πεθάνει. Ο ΑΡΗΣ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας και θα μείνει ζωντανός για αυτό ακριβώς τον λόγο, αλλά και για τον κόσμο του. Αρκεί επιτέλους τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και να αποδώσει τον υπποβιβασμό σε αυτούς που πραγματικά ρίχνουν την ομάδα, φωνάζοντας σαν τον κλέφτη στον νοικοκύρη και να τους απομονώσει μία δια παντός.
ΥΓ2 Για όσους χαίρονται, να ξέρουν ότι όσο λιγότερο θα ασχολούμαι με τον ΑΡΗ, τόσο περισσότερο θα έχω χρόνο να ασχολούμαι με τις βρωμιές τους
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: