Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Χρυσή» αλλαγή ο Ρομαρίνιο για την Κορίνθιανς!!

Ισόπαλο 1-1 απέσπασε η Κορίνθιανς στην έδρα της Μπόκα Τζούνιορς και πήρε προβάδισμα στους διπλούς τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Η αναμέτρηση του «Bombonera» σηματοδότησε την πέμπτη «σύγκρουση» των δύο ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής. Αυτή έμελλε να έχει πρωταγωνιστή τον Ρομαρίνιο, που ισοφάρισε δύο λεπτά ύστερα από την αλλαγή του!
Πάντως οι Βραζιλιάνοι ξεκίνησαν καλύτερα τον τελικό και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Παουλίνιο στο έβδομο λεπτό. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως, η Κορίνθιανς πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της, ώστε να περιορίσει τις ενέργειες του… αιώνια επικίνδυνου Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.
Ο τελευταίος δημιούργησε τη σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Σαντιάγκο Σίλβα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την αντίσταση του αντίπαλου αμυντικού, Αλεσάντρο. Η Μπόκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε τις πρώτες της σοβαρές ευκαιρίες. Τελικά η ανωτερότητά της δικαιώθηκε στο 72ο λεπτό, όταν ο Φακούντο Ρονκάγκλια πήρε ριμπάουντ από κεφαλιά του Σίλβα και σκόραρε.
Τότε οι «τιμάο» βγήκαν από το… καβούκι τους, ώστε να ισοφαρίσουν. Ο Ρομαρίνιο πέρασε σαν αλλαγή στο 82ο λεπτό και ισοφάρισε σε 1-1 στο… 84ο.
Ακολουθεί ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας (05/07, 03:50). Αυτός θα διεξαχθεί στο «Paulo Machado de Carvalho» και η Κορίνθιανς θα έχει το πλεονέκτημα της εκτός έδρας ισοπαλίας.
Μπόκα Τζούνιορς: Οριόν, Τσιάβι, Καρούζο, Ροντρίγκεζ, Ρονκάγλια, Ρικέλμε, Ερβίτι, Σομόζα, Λεντέσμα (81’ Ριβέρο), Σίλβα (84’ Βιατρί), Μόουτσε (86’ Τσβίτανιτς).
Κορίνθιανς: Κάσιο, Τσικάο, Λεάντρο Καστάν, Φάμπιο Σάντος, Ντανίλο (82’ Ρομαρίνιο), Άλεξ (90’ Ουάλας), Ραλφ, Παουλίνιο, Ζόρζε Ενρίκε Ντε Σόουζα (38’ Λίεντσον), Έμερσον.





πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: