Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο Ηρακλής επανατοποθετείται στο ποδόσφαιρο!!

Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι γεγονός ότι αποτελεί κατάκτηση η συνάντηση των παραγόντων του Ηρακλή με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης.
Ο Ηρακλής επανατοποθετείται στο ποδόσφαιρο
Ανεξάρτητα από το αν θα αποδώσει καρπούς ή όχι η προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση του Ηρακλή για την αποκατάσταση της αδικίας που υπήρξε σε βάρος της ομάδας τους, είναι θετικό το γεγονός ότι αποκαθίσταται σιγά-σιγά η επικοινωνία των «κυανολεύκων» με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Μετά από μια πολύμηνη συγκρουσιακή τακτική που ακολουθήθηκε, και είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα σε όσους εκπροσωπούσαν τον Ηρακλή από τη μια, με την ΕΠΟ και την Superleague από την άλλη, βλέπουμε εδώ και λίγες μέρες τον Θόδωρο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του να προχωρούν στην εφαρμογή μιας εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας.
Ο πρόεδρος του Ηρακλή αποφάσισε ότι δεν γίνεται να μένει άλλο η ομάδα οχυρωμένη πίσω από εμμονές και να αντιπαρατίθεται με αυτούς που θεωρεί ότι την έπληξαν ακολουθώντας αδιέξοδους δρόμους.
Θεώρησε ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος της ανώφελης εσωστρέφειας και να ανοίξει ένας άλλος που θα επανατοποθετήσει τον Ηρακλή, θα τον ξανακάνει συνομιλητή των φορέων του ποδοσφαίρου και θα τον βοηθήσει να αναπτύξει τη δυναμική που θα τον φέρει στο φυσικό του χώρο.
Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι γεγονός ότι αποτελεί κατάκτηση η συνάντηση των παραγόντων του Ηρακλή με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο. πάγος με τον πρόεδρο της ΕΠΟ έσπασε και αυτό είναι επιτυχία της διοίκησης του Ηρακλή. Το προεδρείο της ΕΠΟ άκουσε τους παράγοντες του Ηρακλή, ζήτησε να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους και θα απαντήσει σε αυτές άμεσα.
Τη δική του αξία έχει και το ραντεβού των «κυανολεύκων» με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Πρόκειται για ενέργειες που έρχονται να ενισχύσουν το ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη για τον Ηρακλή και να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνει για να βρει το δίκιο του.
Βέβαια, η συμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το πρόβλημα του Ηρακλή, η καλή διάθεση του υφυπουργού για να βοηθήσει, το γεγονός ότι ξανάνοιξαν οι πόρτες της ΕΠΟ, δεν είναι στοιχεία τα οποία εγγυώνται ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε μια απόφαση που θα βάλει από το. παράθυρο τους «κυανόλευκους» στην Superleague, όπως θέλουν να νομίζουν κάποιοι φίλαθλοί τους.

Εξάλλου, η λίγκα αποφάσισε ότι οριστικά θα είναι 16 οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα.
Το κέρδος, κατά συνέπεια, για τον Ηρακλή, είναι ότι αποκτάει ξανά φυσιολογική λειτουργία ως οργανισμός. Ασφαλώς και δεν θα πάψουν να πληγώνουν τους ανθρώπους του όσα υπέστη η ομάδα τους, ειδικά από την στιγμή που βλέπουν ότι είναι. χάδι, πλέον, οι ποινές για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.
Όμως, αυτό αφορά στο παρελθόν. Κι η διοίκηση του Ηρακλή πείθει ότι ξεκόλλησε από το παρελθόν και πως δημιουργεί συνθήκες ώστε το μέλλον να είναι καλύτερο.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: