Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κωστούλας: «Δεν ψήφισαν την αύξηση από φόβο»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στη Σούπερ Λίγκα για αύξηση των ομάδων στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απόρριψη της πρότασης και τους λόγους: «Πιστεύω ότι κάτω από άλλες συνθήκες τη συγκεκριμένη πρόταση θα την ενέκρινε η πλειοψηφία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως γιατί φοβούνται. Οι ομάδες που ψήφισαν ενάντια σε αυτή την πρόταση φοβήθηκαν τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες από ομάδες που θα έκαναν προσφυγές στη δικαιοσύνη καθώς είχαν έννομο συμφέρον. Ήδη κάποιες ομάδες από τη Football league απείλησαν ότι θα κάνουν προσφυγές και έτσι το πρωτάθλημα θα καθυστερούσε».

Για το αν το οικονομικό σκέλος της πρότασης επηρέασε: «Νομίζω ότι ο φόβος λειτούργησε ανασταλτικά και όχι τόσο τα χρήματα. Οι ομάδες σε μια ενδεχόμενη αύξηση θα επωμίζονταν πολύ μικρό βάρος. Είχαμε συμφωνήσει να παίρνουμε λιγότερα χρήματα, και είχαμε κάνει μια προσυμφωνία με τη Nova για να πάρουμε κάποια χρήματα επιπλέον. Εξάλλου η πρόταση σύμφερε και τη NOVA που θα έδειχνε περισσότερα παιχνίδια. Θα έκανε μικρότερη μείωση, ή και καθόλου.

Εξάλλου αυτές οι ομάδες που έχουν μείνει έχουν κάνει τις εκτιμήσεις τους για την επόμενη χρονιά. Έχουν δει κάποιες ομάδες που θα ήταν εύκολη λεία (λίγες μεταγραφές , οικονομικά προβλήματα), ενώ εμείς θα ήμασταν ενδεχομένως πιο δύσκολη λεία . Έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ακόμα το πιστεύω ότι αυτή η πρόταση ήταν καλή για το ποδόσφαιρο. Μάλιστα και η ΕΠΟ ήταν θετική στο να συμμετέχουν περισσότερες ομάδες αλλά από την επόμενη χρονιά».

Για το αν θα μείνει στον Παναιτωλικό: «Δεν έχει βρεθεί κάποιος που να ενδιαφέρεται. Το να φύγω φέτος που η ομάδα είναι στη Β΄ Εθνική. Έχουμε και μια προσφυγή εξάλλου ακόμα εναντίον της ΠΑΕ Κέρκυρας για την πλαστή ενημερότητα. Είναι η ίδια περίπτωση με τον Ηρακλή. Πέρυσι ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για το πλαστό έγγραφο. Υπάρχει δεδικασμένο. Εάν ισχύουν οι νόμοι πρέπει να δικαιωθούμε».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: