Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

O ΠΑΟ παίζει τη χρονιά τέλη Ιουλίου!!

Ο,τι κι αν διαβάσουμε ή ακούσουμε ή μάθουμε από αυτούς που τον ξέρουν, τον Κώστα Μπαρμπαρούση θα τον κρίνουμε μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
O ΠΑΟ παίζει τη χρονιά τέλη Ιουλίου!
Θα μου πείτε, αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές με όλες τις μεταγραφές. Αλήθεια είναι αυτό, αλλά όπως καταλαβαίνετε, όταν πρόκειται για έναν άγνωστο παίκτη στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για έναν παίκτη στην ηλικία των 22 ετών το ρητό «η μεταγραφή αποδεικνύεται καλή ή κακή μόνο μέσα στο γήπεδο» ισχύει 100 φορές περισσότερο.
Οσο λοιπόν κι αν κάποιοι σήμερα προσπαθήσουν, επειδή είναι άγνωστος, να σας πείσουν ότι είναι «παλτό» ή επίσης επειδή είναι άγνωστος δοκιμάσουν να σας τον παρουσιάσουν ως παίκτη που κάνει θαύματα, απλώς υπερβάλλουν. Η δική μου ανησυχία πάλι για την απόκτηση του Μπαρμπαρούση είναι άλλη.
Η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟ για φέτος είναι ένας παίκτης που επί της ουσίας θα παίξει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά. Αυτό είναι κατά την άποψή μου τεράστιο πρόβλημα γιατί ο ΠΑΟ τα ματς της χρονιάς τα δίνει κατά κύριο λόγο στα τέλη Ιουλίου και μετά στα μέσα Αυγούστου. Ο Παναθηναϊκός για να επιβιώσει και να μη φτάσει στα σημεία που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ, χρειάζεται οπωσδήποτε τα χρήματα της Ευρώπης, χρειάζεται τουλάχιστον τα 6 εκατ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία του αν προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League.
Και με δεδομένο ότι αρκετοί από τους περσινούς παίκτες της ομάδας (κυρίως δε τους μεσοεπιθετικούς), όπως ο Λέτο, ο Νίνης, ο Κλέιτον, ο Ρούντολφ και πιθανόν ο Κουίνσι δεν θα είναι για διαφορετικούς λόγους στην ομάδα στα τέλη Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από… φρέσκο αίμα άμεσα. Οταν λοιπόν η πρώτη μεταγραφή μεσοεπιθετικού είναι ένας παίκτης που μέχρι τουλάχιστον τις αρχές Αυγούστου δεν θα προπονείται με την ομάδα γιατί θα παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική της Νέας Ζηλανδίας και έπειτα από λίγες μέρες θα ξαναφύγει για να ενσωματωθεί στην εθνική Ανδρών της Νέας Ζηλανδίας και θα επιστρέψει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, ασφαλώς και υπάρχει θέμα.
Διότι τι να τις κάνει τις πολλές και καλές εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ του ο ΠΑΟ, αν δεν έχει ευρωπαϊκούς αγώνες στη διάρκεια της σεζόν; Και ακόμη χειρότερα, ποιος θα τις πληρώνει αυτές τις καλές και πολλές επιλογές αν στα ταμεία δεν έχουν μπει τα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ;
Ελπίζω λοιπόν αυτή η απόφαση για την απόκτηση του Μπαρμπαρούση να έχει γίνει με τον Παναθηναϊκό να ξέρει και να έχει αναλάβει το κόστος της επιλογής ότι αυτόν τον παίκτη θα τον έχει στη διάθεσή του από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά, πράγμα που εκτός των άλλων σημαίνει ότι άμεσα περιμένουμε και άλλες μεταγραφές μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν και να παίξουν στα ματς της χρονιάς για τους «πράσινους».
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: