Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πάνω από 1 εκ. ευρώ τα έσοδα για ΠΑΟΚ!!

To κάθε ευρώ θεωρείται πολύτιμο αυτή τη στιγμή για ΠΑΟΚ και Άρη και από ό,τι φαίνεται το… Euro θα αποτελέσει «βάλσαμο» για τα ταμεία των δύο ΠΑΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα καρπωθεί συνολικά από την UEFA ένα ποσό της τάξεως των 15.415.000 ευρώ!

Από αυτά τα 11.500.000 ευρώ καταλήγουν στην ΕΠΟ για τη συμμετοχή της εθνικής και την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά, ενώ τα υπόλοιπα 3.915.000 ευρώ θα μοιραστούν σε πέντε ελληνικές ομάδας. Αυτές είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Η μοιρασιά θα γίνει με βάση τον αριθμό τον παικτών που συμμετείχαν στο Euro, καθώς για κάθε ποδοσφαιριστή αναλογούν στην ομάδα 261.000 ευρώ.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έχοντας τους Χαλκιά, Μαλεζά, Σαλπιγγίδη και Φωτάκη θα λάβει ένα ποσό πάνω από 1 εκ. ευρώ και συγκεκριμένα 1.044.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι σίγουρα «ανάσα» για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, σε μια περίοδο που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε στάση αναμονής για την κατάληξη του ζητήματος του Ιβάν Σαββίδη

Από την άλλη τα έσοδα για τον Άρη δεν είναι τόσο υψηλά, αλλά τα 261.000 ευρώ που θα λάβει η «κίτρινη» ΠΑΕ από τη συμμετοχή του Σηφάκη θεωρούνται υπερπολύτιμα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για το σύλλογο.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: