Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Ένταση στο τουρκικό προξενείο!!

Ένταση σημειώθηκε στο έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης λόγω της επίσκεψης του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Νταβέντ Μπαχτσελί.

Τον κ. Μπαχτσελί και τη 15μελή συνοδεία του, υποδέχτηκε ο Τούρκος πρόξενος, Τουγρούλ Μπιλτεκίν ο οποίος και τον ενημέρωσε για τις εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

Με ελληνικές σημαίες και φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής, ομάδα οπαδών του κόμματος διαδήλωσε έξω από το Τούρκικο Προξενείο. Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, εκτός από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, διαδήλωσαν και Κύπριοι φοιτητές από την Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά του κ. Μπαχτσελί και της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προξενείο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, είχαν άλλωστε αποκλείσει από νωρίς την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr, μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν και στην οδό Δημητρίου Γούναρη, στην περιοχή της Ροτόντας, μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής που έφυγαν από το Τουρκικό Προξενείο και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε την επέκταση των επεισοδίων.

Χθες ο κ. Μπαχτσελί, επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, το Μεγάλο Δέρειο, τα Αρριανά Ροδόπης, την Κομοτηνή όπου επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο και την Ξάνθη.


Βίντεο από τις συμπλοκές:Ένταση στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης από amnesiac_chris

Δεν υπάρχουν σχόλια: