Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Eνα “λάθος” 100 εκατ. ευρώ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος διαβάζει την αποκάλυψη της Marca και μένει άναυδος με την προχειρότητα, ανευθυνότητα της Ρεάλ, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και δεν είναι μόνο αυτό...    
Την άποψη μου για τον ποδοσφαιριστή Γκάρεθ Μπέιλ την έχω ξαναγράψει και δεν έχει αλλάξει. Τις δύο τελευταίες χρονιές ήταν ότι καλύτερο έπαιζε στην Ευρώπη μετά τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Το αν κάνει ή δεν κάνει 100 εκατ. ευρώ είναι ένα άλλο θέμα που όπως πολλές φορές έχουμε πει σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Αν ο Καβάνι κάνει 70 εκατ. ευρώ ναι τότε ο Μπέιλ μπορεί να κάνει και 100 εκατ. ευρώ, αν όμως ο Ισκο κάνει 30 εκατ. ευρώ, ε τότε ο Μπέιλ δεν μπορεί να κάνει 100 εκατ. ευρώ.

Επαναλαμβάνω όμως η τιμή είναι σχετική και ποτέ δεν υπήρξε νόημα να κάνεις τέτοια κουβέντα...
Συζήτηση μπορεί να γίνει για την ποιότητα του παίκτη, για το πόσο μπορεί να ταιριάξει στην Ρεάλ ή στην κάθε Ρεάλ, για το πόσες προσπάθειες θα πάρει από τον Κριστιάνο και πόσο αυτό θα τον επηρεάσει και βέβαια για την “θυσία” που χρειάζεται να κάνεις προκειμένου να τον αποκτήσεις;
Εδώ για μένα έγινε το πρώτο μεγάλο λάθος στη Ρεάλ. Αν για να πάρει τον Μπέιλ έπρεπε να “θυσιάσει” τον Οζίλ, τότε πήρε μία πολύ δύσκολη απόφαση και ένα πολύ μεγάλο ρίσκο.
Είναι άλλο πράγμα να πουλάς τον Καγεχόν, τον Αλμπιόλ, ακόμη και τον Ιγκουαϊν, πράγμα που έκανε η Ρεάλ, κι' άλλο πράγμα να πουλάς τον Οζίλ.

Οπως θα ήταν άλλο πράγμα να είχε “θυσιάσει” τον Κοεντράο και τον Ντι Μαρία όπως γράφονταν πριν φύγει ο Οζίλ και άλλο πράγμα να παραχωρήσει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο στη θέση πίσω από τον σέντερ φορ. Ναι, για εκεί στη Ρεάλ πήραν τον Ισκο, θα πει κάποιος, που είναι πολύ σπουδαίο ταλέντο και έτοιμος για αυτό το επίπεδο και είναι φυσιολογικό να θέλουν να στηριχτούν επάνω του. Και πάλι όμως, δεν είναι εύκολο να πεις, “δίνω τον Οζίλ...”

Το δεύτερο λάθος της Ρεάλ, αν αποδειχτεί ως τέτοιο, είναι ακόμη πιο σοβαρό. Ξεπερνάει και την φαντασία μας νομίζω. Αν όντως η Marca έχει διασταυρωμένο ρεπορτάζ και ο Μπέιλ πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις αφού πρώτα είχε υπογράψει και ανακοινωθεί, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ...

Να ρισκάρεις με αυτόν τον τρόπο 100 εκατ. ευρώ είναι ερασιτεχνικό. Ο Μπέιλ σύμφωνα με την άριστα ενημερωμένη σε θέματα Ρεάλ, ισπανική εφημερίδα έχει κήλη δίσκου των σπονδύλων!!! Το πρόβλημα μάλιστα εντοπίστηκε στις ιατρικές εξετάσεις που πέρασε ο Ουαλός και ενημερώθηκε για αυτό η διοίκηση της ομάδας και ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ηταν όμως αργά... Διότι ο Μπέιλ είχε ήδη υπογράψει και ανακοινωθεί από την Ρεάλ.

Τι σημαίνει αυτό το πρόβλημα; Μπορεί απολύτως τίποτα για τα επόμενα χρόνια, μπορεί και τα πάντα για τους επόμενους μήνες. Ο Μπέιλ μπορεί να παίζει με αυτό, χωρίς να έχει την παραμικρή ενόχληση για ένα, δύο, τρία, πέντε χρόνια. Μπορεί όμως ακόμη και μετά από ένα μήνα, να έχει τέτοιες ενοχλήσεις που να χρειαστεί χειρουργείο. Και φυσικά όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε τι θα πει χειρουργείο στη μέση και πόσο μπορεί να επηρεάσει την καριέρα και την απόδοση αυτού του παιδιού...

Η Ρεάλ το διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή της και μάλιστα ανέφερε ότι “απλώς ο Μπέιλ έχει μία προεξοχή στο δίσκο, κάτι το οποίο είναι απόλυτα σύνηθες φαινόμενο για ποδοσφαιριστές” . Μάλιστα κατηγόρησαν την εφημερίδα ότι ενώ είχε την σχετική πληροφόρηση από τους γιατρούς της Ρεάλ δεν την χρησιμοποίησε στο ρεπορτάζ.

Μακάρι να είναι έτσι για τον ίδιο τον Μπέιλ που είναι ένα πολύ σπουδαίο ταλέντο, αλλά και για την Ρεάλ, αλλά σε αυτή την επίσημη διάψευση των Μαδριλένων θα περίμενε κανείς μία πιο πειστική απάντηση για το πότε ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις του Μπέιλ. Διότι αν όντως “η κήλη” σύμφωνα με την Marca ή η “προεξοχή του δίσκου”, σύμφωνα με την Ρεάλ, ανακαλύφθηκαν αφού ο παίκτης είχε υπογράψει και ανακοινωθεί το πρόβλημα για την Ρεάλ παραμένει ίδιο.

Αγόρασε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με πάρα πολλά λεφτά, χωρίς να τον τσεκάρει καλά, χωρίς να έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο για το πώς θα τον αξιοποιήσει και με... τεράστιο αγωνιστικό και επικοινωνιακό κόστος που προκάλεσε η πώληση του Οζίλ...

Το να έχεις δώσει 100 εκατ. ευρώ για να πάρεις έναν τόσο σπουδαίο παίκτη και από την ημέρα που τον απέκτησες να ακούς μονίμως γκρίνια, σχόλια και κριτική είναι σαφώς κάτι που δεν το είχε υπολογίσει ο Πέρεθ. Θα έπρεπε.

Ηδη ο Μπέιλ μοιάζει με ένα μεγάλο λάθος και ας μην είναι τέτοιο... Και πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, αλλά τι φαίνεται να συμβαίνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: