Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τα… πλασέ στην Καλαμάτα είναι ωραία!!

Τα ‘χει κάνει όλα στην ΑΕΚ, το ‘κανε κι αυτό! Ο Γεωργέας… έδειξε στους συμπαίκτες του πως μπαίνει το γκολ κι αφού οι Μπρέσεβιτς-Πόποβιτς το κατάλαβαν, η «Ένωση» ξεμπούκωσε με 3-0 επί του Ηλυσιακού.

Τα… πλασέ στην Καλαμάτα είναι ωραία!
Τι κι αν βαδίζει στα 37; Άμα λάχει, ο Νίκος Γεωργέας αναλαμβάνει να λύσει ΚΑΙ το πρόβλημα δυστοκίας της ΑΕΚ!

Μετά από ένα ημίχρονο όπου η «Ένωση» έχανε ξανά γκολ με κάθε πιθανό τρόπο, ο «Φούλης» έκανε αυτό που δεν μπορούσαν οι επιθετικοί της ομάδας του απέναντι στον Ηλυσιακό.

Κι αφού οι Μπρέσεβιτς και Πόποβιτς… θίχτηκαν (με τον μεν να επιστρέφει στο σκοράρισμα και τον δε να σπάει επιτέλους το ρόδι), οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε ένα άνετο 3-0 επί του Ηλυσιακού.

Πέρασαν, έτσι, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής, όπου θα αντιμετωπίσουν (στις 17/11 στο ΟΑΚΑ) τον Άγιο Νικολάο.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -λόγω τραυματισμών, αλλά και του περιορισμού των ξένων- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» έκοψε τελικά τον Ράμα από την αποστολή και ξεκίνησε κανονικά τους Κορδέρο και Πόποβιτς. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-4-2 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας και Αργυρίου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στα άκρα βρέθηκαν οι Πόποβιτς (αριστερά), Γροντής (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Ντακόλ και Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Η διοργάνωση άλλαξε. Η εικόνα της -σε σχέση τουλάχιστον με το ματς απέναντι στο Περιστέρι- άλλαξε (προς το καλύτερο). Η… εκνευριστική αστοχία της ΑΕΚ όμως παρέμεινε ακλόνητη. Διότι η «Ένωση» είχε διάθεση να προσφέρει τα γκολ και το θέαμα που περίμενε ο κόσμος της. Και δε δυσκολεύτηκε να στριμώξει τον αντίπαλό της. Τι να το κάνει όμως που -για μια ακόμα φορά- αδυνατούσε να τον βάλει πίσω στο σκορ.

Είτε επειδή ο Μπρέσεβιτς ήταν -ορεξάτος αλλά- άστοχος. Είτε επειδή οι αντίπαλοι έβγαζαν στη γραμμή σουτ (όπως του Κροάτη και του Γροντή σε διπλή ευκαιρία). Είτε επειδή το άγχος -που όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε- οδηγούσε στη… μια παραπάνω ενέργεια. Αυτή που έκαναν συνήθως οι Πόποβιτς και Ντακόλ και είχε ως αποτέλεσμα να σπαταλούνται οι -λίγοι ως τότε- οργανωμένοι συνδυασμοί.

Αφού λοιπόν όλοι οι άλλοι (ήθελαν αλλά) δεν μπορούσαν, ανέλαβε ο… αρχηγός. Κι ας μην είναι το σκοράρισμα η δουλειά του. Όταν λοιπόν ο Γεωργέας βρήκε την μπάλα μπροστά του -έπειτα από γύρισμα του Πόποβιτς- δεν το πολυσκέφτηκε όπως οι συμπαίκτες του επιθετικοί. Και δείχνοντάς τους πού πρέπει να τη στέλνουν, αφαίρεσε από τα πόδια τους τα βαρίδια του άγχους.

Τόσο πολύ, ώστε ο Μπρέσεβιτς να σουτάρει λίγο μετά ως κανονικός σέντερ-φορ (σε ωραία σέντρα του Κορδέρο) και ν’ απλοποιήσει εντελώς τα πράγματα. Ο Πόποβιτς -λίγο αργότερα- να τσιμπήσει την μπάλα σαν τον παίκτη που διέπρεπε στη Σούπερ Λίγκα και επιτέλους να «ξεμπουκώσει». Και γενικώς η ΑΕΚ -παρόλο που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τις υπόλοιπες ευκαιρίες που έφτιαξε ως το τέλος- να ευχαριστήσει κάπως τον κόσμο της που βρέθηκε και σήμερα στην εξέδρα.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Νικολάου, Φίπε (38’ Μητσόπουλος), Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Μασούρας (65’ Κολοβός), Φλέγγας (70’ Αγγελόπουλος), Κωνσταντίνου, Στρατάκης, Κάμπας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας, Αργυρίου, Γεωργέας (80’ Παληαρούτας), Κορδέρο, Γροντής, Πόποβιτς, Ντακόλ (85’ Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (78’ Τσεβάς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γαβρίλης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: