Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

«Δύσκολα νικάς την Ελλάδα»

Στην καλή οργάνωση στο παιχνίδι της Εθνικής και τη δυσκολία που έχει η κάθε ομάδα να αντιμετωπίσει τη «γαλανόλευκη» στάθηκε με δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο Βλάντιμιρ Βάις.

«Δύσκολα νικάς την Ελλάδα»
Αναμφίβολα, είναι ο πιο ποιοτικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της τωρινής Σλοβακίας. Διαθέτει την ικανότητα και μπορεί να βρει τον τρόπο για να κάνει άνω-κάτω μία άμυνα. Όχι, όμως την αμυντική γραμμή της Εθνικής.


Συναντήσαμε τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα, στη μικτή ζώνη του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και δέχθηκε να μας μιλήσει. Ο Βλάντιμιρ Βάις αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής Ελλάδος, δίνοντας πιθανότητες στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Βλάντιμιρ πώς έζησες το παιχνίδι;

Κατά κάποιο τρόπο ήμασταν λίγο άτυχοι. Ήταν ένα ισορροπημένο ματς. Ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι μία ομάδα που συνήθως σκοράρει μία φορά και κερδίσει τα παιχνίδια. Προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί αμυντικά από το πρώτο λεπτό και να προσπαθήσουμε να απειλήσουμε στις αντεπιθέσεις. Δεχθήκαμε γκολ από δικό μας λάθος, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Επιδιώξαμε να αντιδράσουμε και να μπούμε ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Ελλάδα είχε πολύ καλή αμυντική οργάνωση και εμείς δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες.

Θεωρείς ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση η Σλοβακία;

Για μένα η ισοπαλία είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Τα δώσαμε όλα στο γήπεδο, παλέψαμε μέχρι το σφύριγμα της λήξης για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά σε κάποια σημεία μας αδίκησε η διαιτησία.

Η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ ή το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει στη διαδικασία των μπαράζ;

Έχει τους ίδιους βαθμούς με τη Βοσνία και πιστεύω ότι η απευθείας πρόκριση θα παιχτεί μέχρι το τέλος. Την τελευταία αγωνιστική, οι Βόσνιοι θα έχουν δύσκολη αποστολή με τη Λιθουανία στο Κάουνας. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο παιχνίδι, οπότε η Ελλάδα θα περιμένει στραβοπάτημα τους.

Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος;

Εάν κοιτάξουμε τη βαθμολογία, οι Έλληνες έχουν πάρει αρκετά παιχνίδια με σκορ 1-0. Είναι δύσκολο να νικήσεις την Ελλάδα. Πολλές μεγάλες ομάδες παίζουν με αυτό τον τρόπο και έχουν ανάλογη τακτική στο παιχνίδι τους. Η Ελλάδα είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα μέσα στο γήπεδο που έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: