Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ντροπή για τον Βάις!

Ο Σταύρος Κόλκας με αφορμή τη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ο Σλοβάκος παίκτης για τον Γιώργο Σαμαρά, γράφει τη δική του οπτική για το θέμα και κάνει συγκρίσεις με κάποιο ανάλογο ζήτημα... Δεν μπορώ να χωνέψω πως ένα τόσο δα ανθρωπάκι μιλάει και συμπεριφέρεται έτσι για τον τσολιά μας, το παλικάρι μας. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο κατώτερης εκπαίδευσης και μόρφωσης μπορεί να είναι αυτός ο αγροίκος που να κάνει ό,τι κάνει στον Έλληνα – πρότυπο, το παιδί που φωτογραφίζει την -από αρχαιότητα- ανωτερότητά μας.
Ένας Βάις, τόλμησε να ντυθεί γκόμενα για να κοροϊδέψει τον Σαμαρά. Όχι τον Τρύφωνα που τον κρύβουμε από τα ξένα συμφέροντα, που προσπαθούν να μας υπενθυμίζουν πως οι μεγάλοι ημών αρχαίοι πρόγονοί μας χαϊδευαν κάθε τρεις και λίγο άτριχα αγοράκια, αλλά τον άλλο, τον τσολιά.
Το παλικάρι από την Κρήτη που έδωσε και την ψυχή του χθες για να καταγραφεί άλλη μία μεγάλη ελληνική νίκη που προήλθε από μία συνδυασμένη ενέργεια των αντιπάλων.
Προκαλεί ο Βάις το κοινό ελληνικό αίσθημα και δεν βλέπω κανέναν από αυτούς που ευαισθητοποιήθηκαν στην υπόθεση Κάτσε να λένε το οτιδήποτε. Περιμένω όμως γιατί δεν ανέχομαι στη χώρα μου να παρουσιάζουν το πρότυπό μου ως μία λούγκρα. Ναι, λούγκρα είπε ο Βάις τον Σαμαρά, αν δεν το κατάλαβε κανένας. Ήταν και πρώην συμπαίκτες. Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω;
Περιμένω σημειώματα της ΧΑ από τα κελιά, χειρόγραφα, περιμένω τους εκπροσώπους ομάδων και ΠΑΕ που είναι στη λίστα πληρωμών τους και το παίζουν ανεξάρτητοι, να πάρουν θέση. Περιμένω αντιδράσεις, ανακοινώσεις συνδέσμων, τους Πελεκάνους ή Πελαργούς να πάρουν θέση.
Περιμένω τον Πουλινάκη τον φίλο μας να δώσει και αυτός μία επίσημη αντίδραση για το κοπέλι. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου Κρητικού συλλόγου και ενός από τους πλέον ιστορικούς της χώρας μας, δεν γίνεται να μη πάρει θέση για το τερατούργημα που έφερε στην πονεμένη χώρα μας ο Ολυμπιακός.
Άσε που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πουλήσει αυτό το πράγμα που μας έφερε. Και το έκανε μάλιστα μετά από έναν αγώνα που έγινε στη τιμημένη και πληρωμένη – από τον έλληνα πολίτη – έδρα του. Αν είναι δυνατόν.
Και δε φτάνει μόνο αυτό, μιλάει κιόλας το τσουτσέκι που το φέραμε εδώ από την ουραγό του περυσινού Καμπιονάτο και δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Σήμερα θα βολόδερνε μη πω που.
ΥΓ Καλά ξηγήθηκε ο Βάις, απλά τα όσα γράφω παραπάνω είναι ακριβώς στο κλίμα Κάτσε, όταν έκανε τη βλακεία με την μπλούζα. Και άντε ο κόσμος που έχει χιλιάδες προβλήματα να ψάχνει ένα λόγο να ξεσπάσει. Να το κάνουν δημοσιογράφοι εις βάρος ενός 20χρονου ξεφεύγει από τα όρια. Δε συγκρίνω τίποτα, αφού κάποιοι θα ανοίξετε κουβέντα πάνω σε αυτή τη λογική. Απλά λέω πως θα πρέπει να χαλαρώσετε λίγο και να δείτε τα πράγματα απλά ανθρώπινα.
Κλείνοντας, μακάρι όλες οι αντιδράσεις να ήταν σαν τον Βάις μετά από ήττα. Εγώ βλέπω χιούμορ, βλέπω ενόχληση μετά από ήττα κάτι που σημαίνει πως το παιδί αγαπάει αυτό που κάνει. Και μεταξύ μας, σε ό,τι δηλώνει για τον διαιτητή, δίκαιο έχει.

Πηγή: spordog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: