Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο “τρελός” Γιαννακόπουλος και ο “αποτυχημένος” Παπαθεοδώρου…!!

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων προελαύνει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου και μετά από νέα σπουδαία εμφάνιση, πήρε… ρεβάνς από τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό.
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο “τρελός” Γιαννακόπουλος και ο “αποτυχημένος” Παπαθεοδώρου…
Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων προελαύνει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου και μετά από νέα σπουδαία εμφάνιση, πήρε… ρεβάνς από τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό. Τί να πει κανείς γι΄ αυτά τα παιδιά, τί να πει κανείς για τον ηγέτη τους, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο;

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε κανέναν από την φοβερή παρέα που κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα, αυτό το παιδί είναι πραγματικά ευλογημένη. Είναι φτιαγμένο να παίξει μεγάλο μπάσκετ και δικαιώνει και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο κάποιοι ίσως και να είχαμε βγάλει “τρελό” όταν έλεγε πως ονειρεύεται σε πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκό να σηκώσει ευρωπαϊκό, με αρχηγό τον νεαρό παίκτη.
Μπορεί να μη διαθέτει τα φοβερά αθλητικά προσόντα που επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ, όμως έχει στοιχεία που θα τον φτάσουν πάρα πολύ ψηλά. Παλιότερα, κάποιος γνωστός μου έμπειρος παίκτης που έκανε τότε προπονήσεις με το Αιγάλεω, έχοντας φάει με το… κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα, τον χαρακτήριζε “Σερβάκι”, λόγω της άνεσης και του καλώς εννοούμενου μπασκετικού του θράσους, παρά τα 14 του χρόνια.
Ο μικρός Βασιλάκης μεγάλωσε. Ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνηση-ματ, με την απόκτησή του. Σιγά μην έχανε τέτοια ευκαιρία. Οι άνθρωποί του είχαν… μυριστεί τη δουλειά και του έκαναν πολυετές συμβόλαιο. Αυτό το παιδί είναι πραγματικά το “αύριο” του ελληνικού μπάσκετ και μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη έχουν τα φόντα να αποτελέσουν το νέο μεγάλο δίδυμο των “πρασίνων” σε μερικά χρόνια. Από κοντά έρχεται και ο Μιχάλης Λούντζης, που εκπέμπει σιγουριά και ωριμότητα στις κινήσεις του, καθώς και ο μεγάλος άτυχος του φετινού καλοκαιριού, Αντώνης Κόνιαρης.
Δεν ξέρουμε αν η Ελλάδα θα καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο. Είτε “χρυσοί”, είτε “ασημένιοι”, αυτοί οι μάγκες μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πολλοί εξ΄ αυτών, δεν έχουν καταλάβει φέτος καλοκαίρι. Προτίμησαν να ενισχύσουν τη χώρα μας τόσο στο Παγκόσμιο της Κρήτης, όπου έφτασαν κοντά στο μετάλλιο, όσο και τώρα στον Βόλο.
Θέλουν να φτάσουν ψηλά και να στείλουν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η σημαία του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή. Καλή επιτυχία, λοιπόν, στους παιχταράδες με τα γαλανόλευκα. Η πρώτη ή η δεύτερη θέση δεν θα αποτελέσει ταβάνι στα όνειρά τους. Τα καλύτερα έρχονται…
ΥΓ Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου θα μιλήσουμε εκτενώς μετά τον τελικό. Ο “πόλεμος” που του έχει γίνει είναι απίστευτος, όμως, κατάφερε να κλείσει τ΄ αυτιά του, να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους παίκτες του… Το πόσο “αποτυχημένος” είναι το δείχνουν τα έργα του. Η Κηφισιά που έφτασε από την ΕΣΚΑ στην 6η θέση της περσινής Α1, οι πορείες του με τις Εθνικές και φυσικά οι νέες επιτυχίες που θα έρθουν…

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: