Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Μου θύμισε τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε!!

Ξετρελαμένος ο Αλέφαντος στο SportDog με την ομάδα που φτιάχνει ο Μάρκο Σίλβα! Ποιος παίκτης έγινε παίδαρος και τον ενθουσίασε και ποιος έκοψε τις κοτσίδες και αναγεννήθηκε;
Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο ήταν καταπληκτικός, μου θύμισε τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε!  Έτσι θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό και όχι εκείνη την αηδία που δεν άντεχα, πάσα ο δεξίς μπακ στον Μιλιβόγεβιτς, πάσα ο Μιλιβόγεβιτς στον σέντερ μπακ, πάσα ο σέντερ μπακ στον αριστερό μπακ, 30 πάσες και μέχρι να βγει ο Ολυμπιακός από την άμυνα στην επίθεση να περνάει ο χρόνος από τα …Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα.
 
Και είναι θαύμα που έχει βγει αυτή η περίοδος με Αυλωνίτη-Βούρο στα στόπερ. Ανεβασμένος πάντως είναι ο Αυλωνίτης. Πρέπει να πάρουμε όμως καλό στόπερ. 
 
Σαλίνο πάρα πολύ καλός αριστερά, Ομάρ δεξιά, φισέκια τα μπακ. 4-2-3-1. Μιλιβόγεβιτς με Μπουχαλάκη στα χαφ, πολύ καλοί και οι δύο, μπροστά τους ο Φορτούνης ο οποίος ήταν εκπληκτικός. Και έχει δυναμώσει, έχει κάνει σώμα, έχει γίνει παίδαρος! Έχει κάνει έξτρα βάρη, αλλά τα σωστά βάρη, δεν έχασε ταχύτητα. Παίζει πολύ καλά το ρόλο του Τσόρι. 
 
Έξω δεξιά Πάρντο, θα κάνει ζημιές αυτός γιατί είναι γρήγορος, από την άλλη πλευρά αναγεννημένος ο Ντουρμάζ, από τότε που έκοψε τις κοτσίδες είναι άλλος παίκτης!
 
Το να νικάς 1-3 τη Φέγενορντ εκτός έδρας με 50.000 κόσμο δεν είναι μικρό πράγμα. Η τετράδα μπροστά με Χάρα, Πάρντο, Ντουρμάζ, Φορτούνη, πιέζει ασταμάτητα. Για ένα ημίχρονο έκανε φοβερό πρέσινγκ που μου θύμισε Βαλβέρδε. 
 
Και όταν έπαιρναν την μπάλα, την έδιναν και έφευγαν, αυτό θέλω, δώσε και φύγε, αλλαγές θέσεων, ταχύτητα, ρε ταχύτητα πάνω από όλα. Και πάταγαν περιοχή με πολλούς παίκτες. Τα δε εξτρέμ έκλιναν προς τα μέσα και έδινε το πλάτος ο μπακ ή ο ένας εξτρέμ με τον άλλο εναλλάξ να κλίνει μέσα. 
 
Ο Ολυμπιακός έκανε όλα αυτά που φώναζα ότι δεν κάνει πέρσι, και αυτό είναι δουλειά του νέου προπονητή. Αυτό που είδα είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο.  Όπως μοντέρνο ποδόσφαιρο είδα από τον Ατρόμητο που έκανε μεγάλη νίκη εκτός έδρας και θα προκριθεί σίγουρα. Πέθανε το πάσα-πάσα-πάσα σας έχω πει, είδα και την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα πάλι τι έπαθε χθες, άλλο είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Και όταν το έλεγα αυτό για το πάσα-πάσα-πάσα ήταν η εποχή της πάσας, αλλά εγώ το φώναζα πριν ξεφτίσει αυτή η μόδα. 
 
Απορώ πώς του ξέφυγε του Ολυμπιακού να πάρει με μεταγραφή τον Μαρσελίνιο. Είχα βγει πέρσι και είχα πει ότι δεν έχει τέτοιο εξτρέμ από εκεί ο Ολυμπιακός. Μαγικά πράγματα έκανε πάλι. Η τριάδα Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι, Ούμπιντες έχει αυτό που μου αρέσει στο ποδόσφαιρο. Κάτω η μπάλα, τέχνη και ταχύτητα. Όχι μπετατζήδες αργούς ή άτεχνους. 
 
Κάνει καλή δουλειά ο Σπανός με τον Αγγελόπουλο και φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά και ο προπονητής Γρηγορίου ο οποίος έδεσε τα χαφ του με 4-3-3 και με 4-4-2, έβαλε γρήγορους παίκτες στην ομάδα, και όταν έγινε το σκορ 1-2 έκανε φρούριο τον Ατρόμητο γυρνώντας την τακτική σε 5-3-2 Έχει πάρει έναν ψηλό από τον Πανθρακικό, τον έβαλε μπροστά σε Λαζαρίδη-Φυτανίδη, άντε βάλε τους γκολ μετά. Πίσω πρέπει να έχεις παιδαράδες, όχι τάπες. Και ο τερματοφύλακάς τους τρομερός.
 
Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει έναν καλό στόπερ και εξτρέμ, και ελπίζουμε να μας βγει ο Φινμπόγκασον. Μεγάλη δουλειά η βελτίωση του Φορτούνη για το ρόλο του Τσόρι. Την τεχνική πάντα την είχε. Εγώ ζητούσα να γίνει άντρας, να παίρνει προσωπικές ενέργειες, να μη χορταίνει με δύο κούρσες και να μη σταματάει, να φτιάξει και τα πνευμόνια του να τρέχει πιο πολύ. Είδα λοιπόν έναν Φορτούνη εκπληκτικό, με τράκους, να μένει όρθιος, έγινε άντρας.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: