Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Σούπερ Καπ, σούπερ ματς!!


Μετά από 64 μέρες απραξίας, η δράση αρχίζει ξανά στην Αγγλία με τον τελικό του Community Shield μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι. Κεντρικό πρόσωπο ο Πετρ Τσεχ. Το πάρε-δώσε των ομάδων και η παράδοση.

Σούπερ Καπ, σούπερ ματς

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα είναι ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος μετά από 11 σεζόν και 494 εμφανίσεις με τους «μπλε» μετακόμισε στους «κανονιέρηδες». Φυσικά αυτό δεν κλέβει την παράσταση από τη νέα κόντρα Αρσέν Βενγκέρ-Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Αλσατό τεχνικό να ψάχνει ακόμη την πρώτη του νίκη απέναντι στον Πορτογάλο συνάδελφό του μετά από 13 ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Οι φιναλίστ δεν έκαναν πολλές προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ τους. Η Άρσεναλ πέραν του Τσεχ δεν έκανε καμία άλλη μεταγραφή, αλλά πούλησε τον Ποντόλσκι στη Γαλατάσαραϊ και δάνεισε τον Σέζνι στη Ρόμα και τον Τζένκινσον στη Γουέστ Χαμ. Η Τσέλσι αντικατέστησε τον Τσεχ με τον Μπέγκοβιτς από τη Στόουκ, πήρε δανεικό από τη Μονακό τον Φαλκάο, ενώ επένδυσε στους νεαρούς Βραζιλιάνους Κένεντι και Νέιθαν, αλλά και στον έφηβο Σέρβο Πάντιτς. Παράλληλα, πούλησε τον Φιλίπε Λουίς πίσω στην Ατλέτικο, τον Κακουτά στη Σεβίλλη και τον μικρό Αζάρ στη Γκλάντμπαχ, ενώ αποχώρησε για το Μόντρεαλ ο Ντρογκμπά.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά για τον ίδιο τίτλο, το 2005, όταν η Τσέλσι είχε επικρατήσει 2-1 με τον πλέον «μπλε» Σεσκ Φάμπρεγκας να πετυχαίνει το γκολ της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» εμφανίζονται για 21η φορά στον τελικό μετρώντας δώδεκα νίκες, επτά ήττες (δύο στα πέναλτι), ενώ έχουν μοιραστεί μια φορά τον τίτλο με τον αντίπαλό τους. Η Τσέλσι θα παίξει ενδέκατη φορά για τον τίτλο μετρώντας τέσσερις επιτυχίες και έξι αποτυχίες, δύο στα πέναλτι.

Πιθανές συνθέσεις:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν, Ράμσεϊ, Εζίλ, Όξλεντ-Τσάμπερλεϊν, Ζιρού.

Τσέλσι (Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ, Κόστα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: