Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Έχει… ανηφόρα η ΑΕΚ!!

Προβλημάτισε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Ανόρθωση αφού ηττήθηκε με σκορ 2-1, σε ένα ματς που η «Ένωση» δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις και ήταν σαφώς κατώτερη από τους Κύπριους.

Έχει… ανηφόρα η ΑΕΚ
Την πρώτη της ήττα στα φιλικά παιχνίδια επί πολωνικού εδάφους γνώρισε η ΑΕΚ η οποία έχασε 2-1 από την Ανόρθωση. Ο Γροντής μείωσε για την «Ένωση» στο 82’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Προβληματική η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ειδικά σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι και τη δημιουργία φάσεων, ενώ και στην άμυνα υπήρξαν τεράστια κενά που επέτρεψαν στον αντίπαλο να βγάλει αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Το ματς



Πολύ μακριά από την ΑΕΚ που μάλλον θα έχει στο μυαλό του ο Τραϊανός Δέλλας ήταν εκείνη που έπαιξε κόντρα στην Ανόρθωση. Οι «κιτρινόμαυροι» από την αρχή του αγώνα έδειξαν να μην διαθέτουν φρεσκάδα με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στους Κύπριους να είναι εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τον πρώτο λόγο στον αγώνα.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ουσιαστικά «καταργήθηκε» το κέντρο αφού η μπάλα πέρναγε από την άμυνα κατευθείαν στην επίθεση όπου Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Μπαρμπόσα και Αραβίδης προσπαθούσαν μόνο με ατομικά και κατά συνέπεια ημιτελείς ενέργειες, οι οποίες δεν δημιούργησαν καν φάση…

Στο άλλο μισό του γηπέδου τα πράγματα δεν ήταν, πάντως, καλύτερα… Εκτός από την έλλειψη συνεργασιών και εμπνεύσεων μπροστά, «πονοκεφάλους» στον Δέλλα προκάλεσε και η εικόνα της αμυντικής γραμμής που εκτέθηκε κάμποσες φορές, κυρίως από τον Ντλοβού, ο οποίος ιδιαίτερα για τον Λαμπρόπουλο αποδείχτηκε «εφιάλτης» κερδίζοντας την αποβολή του και το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος στο 51’.

Νωρίτερα, ο Τζεμπούρ είχε χάσει και τη μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, όταν νικήθηκε από τον Κόπριβετς και δεν κατάφερε να απαντήσει στο τέρμα του Μακρή που είχε βάλει μπροστά τους Κύπριους από το 35’. Πέραν αυτής της φάσης… ουδέν για την «Ένωση» που αν και συνέχισε να παίζει με 11 παίκτες, παρά την κόκκινη του Λαμπρόπουλου μετά από σχετική συνεννόηση, φαινόταν… λίγη στο γήπεδο και θα μπορούσε να είχε δεχτεί και άλλα γκολ από τη σαφώς ανώτερη Ανόρθωση.

Από τα ελάχιστα θετικά για τους «κιτρινόμαυρους» το γκολ του Γροντή που είχε περάσει ως αλλαγή κι έδειξε καλά στοιχεία, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 στο 82'.



Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπαρόχα (63’ Βούρας), Γκάλο, Λαμπροπουλος (49’ Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος (81’ Σβάρνας), Σοϊλέδης (72’ Πεταυράκης), Σιμόες (55’ Ανάκογλου), Γιόχανσον (77’ Φαγέ), Πλατέλλας (72’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (68’ Κρισάντους), Αραβίδης, Τζεμπούρ (55’ Γροντής).

Η ενδεκάδα της Ανόρθωσης: Κόπριβετς, Ντε Μούρα, Νούχου, Αμπουρτζάνια, Αβραάμ, Κυριάκου, Βίκτορ, Λαΐφης, Μακρής, Χόλγκερσον, Ντλοβού
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: