To gazzetta.gr κάνει μία ιστορική αναδρομή στην αποψινή αντίπαλο του Άρη, Πενιαρόλ. Ποια είναι η υπερδύναμη της Ουρουγουάης που κοντράρεται απέναντι στους Θεσσαλονικείς.
Απόψε οι φίλοι του Άρη και συνάμα όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ομάδα που δεν έρχεται και τόσο... συχνά στα μέρη μας. Πόσο μάλλον στην πατρίδα μας! Ο Άρης υποδέχεται την Πενιαρόλ και το gazzetta.gr σας βάζει από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

Club Atletico Penarol
Αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής. Μία ιστορική υπερδύναμη στην Ουρουγουάη. Η πόλη του Μοντεβιδέο έχει τη δική της ομάδα. Το δικό της καμάρι.
Ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1891, από εργάτες της εταιρίας, Central Uruguay Railway, στο προάστιο του Μοντεβιδέο. Τα χρώματα της είναι το μαύρο και το κίτρινο ενώ από την Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής έχει το παράσημο πως αναδείχθηκε η κουρφαία ομάδα της Λατινικής Αμερικής για τον 20ο αιώνα.
Ο πρώτος επίσημος αγώνας που έδωσε ήταν τον Ιούνιο του 1900 απέναντι στην Αλμπιόν, την οποία νίκησε με 2-1. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε και το πρωτάθλημα της χώρας.
Το πρώτο της επαγγελματικό πρωτάθλημα το σήκωσε το 1932, ενώ 28 χρόνια μετά κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες νικώντας την Ολύμπια Παραγουάης στον τελικό. Η συμμετοχή της στον τελικό του Διηπειρωτικού απέναντι στην Ρεάλ σκόρπισε ενθουσιασμό, ωστόσο εντός αγώνα τα πράγματα ήταν άσχημα μιας και οι Ισπανοί την συνέτριψαν με το βαρύ 5-1 κατακτώντας το τρόπαιο.
Έχει κατακτήσει πέντε φορές το Λιμπερταδόρες, ενώ έχει στη σύνθεση της τρία Διηπειρωτικά.