Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ένας Κολίνα θα μας σώσει!

Πλατινί δήλωσε πως θα στείλει στην Ελλάδα τον Κολίνα για να μας φτιάξει τη διαιτησία. "Δεν θα ξαναπαίξουν μπάλα!", είπε για τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται σε παράνομο στοίχημα.
Ένας Κολίνα θα μας σώσει!
Ακολουθούν οι δηλώσεις του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα:
Σχετικά με τις αποφάσεις για τους στημένους αγώνες:
"Το θέμα το ερευνά στην Ελλάδα η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Μετά το θέμα θα πάει στην ομοσπονδία, η οποία πρέπει να πάρει τότε αποφάσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να τιμωρήσουμε βάσει εικασιών, πρέπει να έχουμε αποδείξεις.
Πάρτε για παράδειγμα την Μπεσίκτας στην Τουρκία. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν την τιμωρήσουμε τώρα αποκλείοντας την από το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από ένα ή δύο χρόνια να δικαιωθεί στα δικαστήρια της Τουρκίας", είπε ο Πλατινί.

Για τη διαιτησία: "Θα υπάρχει συνεργασία της ΟΥΕΦΑ με την ΕΠΟ για το θέμα. Σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα ο υπεύθυνος διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Πιερλουϊτζι Κολίνα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους Ελληνες υπεύθυνους για να δουν τι μπορούν να βελτιώσουν".

Για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό:
"Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Υπάρχει ενότητα στη συνεργασία του κράτους με την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ και αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί σε τέσσερις άξονες. Ο Πρωθυπουργός σας είναι ένας άνθρωπος που γνώριζε από ποδόσφαιρο".

Για το νέο αθλητικό νόμο: "Με ενημέρωσαν ότι είναι έτοιμος και θα συζητηθεί άμεσα για να ψηφιστεί. Είναι εναρμονισμένος με την ΟΥΕΦΑ".
 

Για τους στημένους αγώνες: "Ό,τι αγγίζει το παιχνίδι, αγγίζει και τη ψυχή μου. Με πονάει όταν υπάρχει προκαθορισμένο αποτέλεσμα καθώς αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου. Στην ΟΥΕΦΑ έχουμε εγκαταστήσει μηχανισμό για να βλέπουμε που υπάρχουν παράξενα πονταρίσματα.
Πρέπει να υπάρχει συνεργασία της ΟΥΕΦΑ με τις ομοσπονδίες των χωρών ενώ θα τοποθετηθεί σε κάθε ομοσπονδία ένας σύνδεσμος που θα παρακολουθεί τυχόν παράνομα πονταρίσματα. Δεσμεύομαι ότι κάθε παίκτης που πιάνεται για συμμετοχή σε προκαθορισμένο στοίχημα, δεν θα ξαναπαίζει μπάλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: